پایش جلبک تاژک دار ‭Cochlodinium sp ‬در مزارع پرورش میگو در استان هرمزگان

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1057442
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 386
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

دانیال اژدری

قدرت ا میرزاده

سعید مسندانی

عیسی عبدالعیان

مسعود غریب نیا

محمود ابراهیمی

مریم معزی

حجت ا فروغی فرد

علی کریمی

عبدالرسول دریایی

غلامعلی اکبرزاده

هدایت اسدی

عباس متین فر

مهدی قدرتی

محمدصدیق مرتضوی

کیومرث روحانی

چکیده

شکوفایی ناشی از برخی از گونه های فیتوپلانکتونی به ویژه داینوفلاژله ها مشکلات زیادی را برای اکوسیستم های آبی و آبزی پروری ایجاد نموده است که سالانه خسارت فراوانی را در صنایع شیلاتی به بار می آورد، برای این منظور تعداد 8 ایستگاه در منطقه تیاب در استان هرمزگان از کانال های ورودی از دریا و استخرهای مزارع میگو مورد بررسی قرار گرفتند که هدف اصلی بررسی جلبک ‭Cochlodinium sp ‬بود وعلاوه بر آن تراکم فیتوپلانکتونی و علی الخصوص فاکتور های زیست محیطی از قبیل دما ،شوری ،‭PH ‬، اکسیژن محلول و شفافیت نیز بصورت هفتگی ثبت می گردید. پس از 6 ماه مطالعه ،نتایج نمونه برداری نشان داد که گونه مورد هدف یعنی جلبک تاژک دار ‭Cochlodinium sp ‬با وجود اینکه در دریا توسط دیگر همکاران مشاهده و گزارش شده بودند در مزارع پرورش میگو وجود نداشت و برسیهای به عمل آمده نشان داد که احتمالا تغییرات و اختلاف معنی دار شوری، دما و ‭pH ‬در کانالها و استخرها نسبت به دریا سبب از بین رفتن کوکلودینیومها شده اند.جهت اطلاع از وضعیت حضور دیگر پلانکتون ها (جلبک ها)که غیر مضر می باشند تراکم آنها مورد برسی قرار گرفت. طی بررسی های انجام شده در استخر ها، کانال آبرسان و دریا ‮‭13‬ جنس فیتو پلانکتونی و 6 جنس زیو پلانکتونی در طول مدت نمونه برداری مشاهده شد که از این تعداد دیاتومه ها با ‮‭10‬ جنس بیشترین فراوانی و داینوفلاژله ها با 2 جنس و جلبک های سبز آبی با 1 جنس در رده های بعدی قرار داشتنددر کل دیاتومه ها با ‮‭77‬ ،داینوفلاژله ها با ‮‭15‬ و جلبک های سبز آبی با 8 درصد فراوانی را بخود اختصاص داده اند . کلمات کلیدی: جلبک تاژکدار ‭Cochlodinium sp. ‬، مزارع پرورش میگو ، تیاب ،استان هرمزگان

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.