بررسی عوامل افزایش شوری آب کارون در حوزه ابخیز کارون میانی مطالعه موردی ایستگاه سد کارون تاگدار لندر

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی مدیریت منابع آب اراضی ساحلی
  • کد COI اختصاصی: NCCLWRM01_005
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1346
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

عبدالمجید فروغی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات حفاظت خاک و آبخیزداری

عزیز ارشم

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان خوزستان

احسان خسروی نیا

کارشناس بخش تحقیقات آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استا

نظام اصغری پوردشت بزرگ

کارشناس بخش تحقیقات آبخیزداری مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استا

چکیده

الودگی آبها یکی از معضلات موجود در جهان و کشور است که ضرورت کنترل آن امری بدیهی است رودخانه کارون پس از ورود به دشت خوزستان درمعرض تغییرات شدید فیزیکی و شیمیای قرار می گیرد شورشدن آب کارون بخصوص در فصول کم آبی باعث کاهش کیفیت مطلوب آن برای مصارف شرب و صنعت خواهد گردید. از طرفی استفاده از آب شور برای کشاورزی باعث تخریب تدریجی اراضی کشاورزی تحت ابیاری خواهد شد دراین تحقیق با بررسی امار کیفیت آب رودخانه تغییرات مکانی کیفیت و سپس مناطق حاد از نظر شوری شناسایی گردید. با نمونه برداری از ابراهه های ورودی به رودخانه در این محدوده ها و سنجش کیفیت آب آنها رودهای با کیفیت نامطلوب شناسایی و سپس خصوصیات زمین شناسی حوزه ابریز این رودخانه ها و نقش سازندهای زمین شناسی تشکیل دهنده آنها برروی کیفیت آب ابراهه مورد بررسی قرارگرفت که نتایج به دست امده نشان میدهد که متوسط EC از مقدار 450 میکروموس به 700 میکروموس افزایش یافته که دلیل آن ورود ابراهه هایی با کیفیت نامناسب و عبور از تشکیلات تبخیری و نمکی گچساران و اغاجاری می باشد.

کلیدواژه ها

شوری، کارون، کیفیت آب

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.