بررسی تغذیه ماهی فیتوفاگ در مرحله پرواری در مزرعه نمونه استان مازندران

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1055692
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 5457
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حمید رمضانی

محمود حافظیه

حسن فضلی

محمدوحید فارابی

فاطمه السادات تهامی

مهدی گل آقایی درزی

علی گنجیان خناری

چکیده

پروژه بررسی تغذیه ماهی فیتوفاگ در مرحله پرواری در مزرعه نمونه استان مازندران از سال ‮‭91‬ آغاز و در سال ‮‭92‬ به پایان رسید.5 بار نمونه برداری در ماههای اردیبهشت ،خرداد،تیر،مرداد و شهریور انجام شد.نمونه برداری از آب استخر انجام شدو روده ماهی فیتو فاگ نیز بررسی شد.بررسیها از آب نشان داد بطور کلی پنج شاخه پیرو فیتا، باسیلاریوفیتا، سیانوفیتا، کلروفیتا و اوگلنوفیتا مشاهده گردیدند .مقایسه تراکم فیتوپلانکتونها بر حسب تعداد نشان دهنده این است که بین میانگین آنها در ماه های مختلف اختلاف معنی داری وجود داشته (آزمون کراس کالوالیس، ‮‭001.0‬‭> p)) ‬و تراکم آنها بتدریج از اردیبهشت ماه تا شهریور ماه افزایش یافتند. همچنین مقایسه زی توده فیتوپلانکتونها در ماه های مختلف نیز اختلاف معنی داری داشته (آزمون کراس کالوالیس، ‮‭001.0‬‭> p)) ‬و همراه با افزایش تراکم فیتوپلانکتونها، زی توده آنها نیز بتدریج از اردیبهشت ماه تا شهریور ماه افزایش یافتند. میانگین حضورگونه های تغذیه شده در دستگاه گوارش ماهی کپور نقره ای(ابتدای روده و انتهای روده نشان داد ه استکه ، بیشترین گروه مصرف شده در دستگاه گوارش مربوط به گروه کلروفیتا بامیانگین ‮‭39/2‬ درصد در ابتدای روده ماهیان مورد بررسی و حداکثر ‮‭69/3‬ درصد مشاهده شد. این عدد در انتهای روده کپورهای نقره ای بررسی شده برابر ‮‭34/9‬و حداکثر ‮‭46/4‬ درصد دیده شد. در رده های بعدی برای تغذیه بترتیب باسیلاریو فیتا در رده دوم،سیانو فیتا در رده سوم،اوگلنا در رده چهارم،و بلاخره پیروفیتا در جایگاه پنجم از نظر گروههای تغذیه ای برای ماهی فیتو فاگ قرار داشتند. کلمات کلیدی: ماهی فیتوفاگ.تغذیه.فیتو پلانکتون، استخر پرورشی، محتویات گوارش

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.