طراحی پپتید آنتی ژن چند اپیتوپی بر اساس ژن ‭EgA31 ‬تحریک کننده سلول های ‭T ‬بر علیه اکینوکوک و ارزیابی پاسخ ایمنی در مدل حیوانی

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1055153
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

مجید اسمعیلی زاد

تبیانیان

پایکاری

رزم آرائی

حجازی

منتظری

غلامرضا کریمی

محمدحسن حبل الورید

خسرو آقایی پور

ابوذر عسگری

چکیده

در این تحقیق شناسایی اپیتوپ های غالب تحریک کننده سیستم ایمنی اختصاصی سلول های ‭T ‬و بواسطه آن طراحی کاست ژنی وابسته به پروتیین ‭EgA‬‮‭31‬اکینوکوکوس گرانولوزوس و بررسی پاسخ ایمنی آن انجام گرفت. اپیتوپ ها با نرم افزار های ‭Propred ‬و ‭IEDB‬با بهترین قدرت اتصال به مولکول های ‭MHC ‬پیش بینی شدند. پس از سنتز ‭DNA‬، قطعه مورد نظر آنتی ژن ‭EgA‬‮‭31‬ با ‭PCR ‬تکثیر و در دو وکتور‭pGEX‬4T1 و‭pEGFP-N‬1 کلون شد. پروتیینهای کایمریک در سلول‭E.coli ‬متصل با ‭GST ‬بیان شدند. بیان ‭GFP-ChEgA‬‮‭31‬ در سلول های ‭CHO ‬با فلورسنت میکروسکوپی و ‭RT-PCR ‬تایید شد. بیان پروتیین بیان شده با وسترن بلاتینگ تایید شد، سپس با روش افینیتی خالص سازی و به موش های 6‭/C‬‮‭57‬‭BL ‬همراه با اجوانت فروند تزریق شد. سلول های ‭splenocyte ‬طحال به مدت ‮‭72‬ ساعت در محیط ‭DMEM ‬در حضور آنتی ژن، کشت داده شدند. نتایج الایزا نشان داد که‭IFN- ‬در سلول های طحال موشهای ایمن شده با آنتی ژن گروه ‭GST-ChEgA‬‮‭31‬ حدودا ‮‭1300-634‬ پیکوگرم و در گروه ‭GFP-ChEgA‬‮‭31‬ نیز ‮‭1300‬پیکوگرم در میلی لیتر بیان شد، که نشان داد پروتیین چند اپیتوپی بخوبی سیستم ایمنی سلولی را تحریک کرده است. از طرفی افزایشی در میزان ‭IL‬،4 ‭IL‬‮‭10‬مشاهده نشد. موشهای ایمن شده، با تعداد پانصد پروتواسکولکس زنده چالنج شدند که بعد از سه ماه کیست ها شمارش شدند. مشاهدات نشان داد که آنتی ژن ‭GST-ChEgA‬‮‭31‬ تا ‮‭50‬ % و در گروه تزریق شده با ‭pEGFP-ChEgA‬‮‭31‬ حدودا ‮‭60‬ % مصونیت ایجاد نمودند، نتایج گواه این مطلب است که پیش بینی اپیتوپ ها بر اساس متد بیوانفورماتیک جهت طراحی آنتی ژن بر علیه اکینوکوکوس گرانولوزوس مفید بوده است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.