بررسی ویژگی ها و ارایه دستورالعمل مطالعات تفصیلی هواشناسی و هیدرولوژی عرصه های مستعد برای ایجاد سدهای زیرزمینی

  • سال انتشار: 1391
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1054534
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 206
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

نجفقلی غیاثی

عبداله حسین پور

جمشید یاراحمدی

کریم مهرورز

علی کلانتری اسکویی

نسرین حاج حسنی

محمد خانی چایکندی

چکیده

مناطق خشک دارای امکانات بالقوه کشاورزی هستند که مورد استفاده کامل قرار نگرفته اند. میتوان توسط روشهای خاص که برای این مناطق مناسب هستند از این امکانات بالقوه به بهترین نحو استفاده کرد. برنامه و مدیریت منابع آب به عنوان دو موضوع مهم در مناطق خشک شناخته می شوند. هدف اصلی این تحقیق مطالعه روند تغییرات و روابط بین پارامترهای هواشناسی و هیدرومتری در حوضه مشنق چای میباشد.برای انجام این تحقیق داده های دمای هوا ، رطوبت نسبی ، تبخیر ، و حجم آب قابل استحصال جمع آوری شد. داده های جمع آوری شده جهت پردازشهای بعدی در محیط ‭SPSS ‬سازماندهی شدند. آنالیزهای آماری استفاده شده عبارتند از پارامترهای آمار توصیفی ( میانگین ، انحراف معیار ، دامنه ، ضریب تغییرات و ... )، طبقه بندی ویلکوکس برای مطالعه کیفیت آب ، بار معلق جهت مطالعه رسوب ، ‭SPI ‬، میانگین متحرک و منحنی آمبرو ترمیک جهت تعیین سالها و ماههای خشک و تر مورد استفاده گردید. بر اساس نتایج حاصل ، سال ‮‭1378‬ خشک ترین و ‮‭1388‬ بر اساس متد ‭SPI ‬به عنوان مرطوب شناخته شدند. روش میانگین متحرک همان نتایج روش ‭SPI ‬از نظر وقوع دوره های خشکالی و ترسالی را نشان داد. بر اساس منحنی آمبروترمیک ماههای اردیبهشت و مهر به عنوان شروع و پایان دوره ماههای خشک سال شناخته شدند. تابع توزیع پیرسون تیپ سه بهترین تابع احتمال بارش منطقه تعیین گردید بر اساس روش مذکور میزان بارش ‮‭330/2‬میلیمتر به عنوان شاخص جهت تعیین ترسالی و خشکسالی تعیین گردید.. بر اساس دیاگرام ویلکوکس کیفیت آب از نقطه نظر آبیاری در کلاسهای خوب تا متوسط تعیین گردید. همچنین الگوی کشت منطقه یک عامل مهم در موفقیت پروژه بوده و با توجه به میزان آب مازاد حوضه(‮‭308000‬متر مکعبی) نیاز به توجه بیشتری دارد. بر اساس نتایج حاصله از این تحقیق میتوان گفت پروژه های سد زیرزمینی بعد از احداث، بایستی بطور مداوم پشتیبانی مستمر شده و مدیریت جامع نقش مهمی در نگهداری و موفقیت پروژه های مذکور دارد. واژه کلیدی : سد زیرزمینی، مشنق چای،رسوب، هواشناسی، آمبروترمیک ، میانگین متحرک ، شاخص‭SPI

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.