استفاده از نانو ذرات برای کنترل مهاجرت ذرات سازند در مخازن

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری های نوین در صنایع نفت و گاز
  • کد COI اختصاصی: IAUOOIL01_113
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1159
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامان معینی

چکیده

ذرات سازند معرفی می شوند به عنوان ذرات سست یا ذرات جامد نامحدود موجود در فضاهای خالی از سازند ماسه سنگ و ذرات معمولاً کوچک تر از 37 میکرون، که به معنی ذرات به اندازه ی کافی کوچک که از میان یک صفحه مشبک شده 400 تایی عبور می کنند. ذرات سازند شامل ذرات رس و غیررس و ذرات باردار و غیر باردار. این ذرات می توانند به عنوان ذرات فرسا یش ی ا درجازا در طبیعت طبقه بندی شده، به این معنی که آنها در اصل فرسایش کرده با رسوبات سنگ یا مدتی پس از آن توسط اثرات فرسایش در هوا ایجاد شده اند.این ذرات سازند در شکل گیری طبقه خود معمولاً باعث افزایش مشکلات تولید شده همراه مهاجرت به دیوارهی چاه و مدتی تورم است. آزمایش از مغزه چاه همراه با اسکن میکروسکوپ الکترونی به خوبی لازم است، اگر این ذرات برای انواع مهاجرت به نظر می رسند مشخص شوند. روش انجام کار این ذرات ممکن است به آسانی همراه با سیال در سازند ماسه سنگ جریان دارد مهاجرت کنند. سرعت سیال مخزن را به عنوان حرکت سیال از مرز به سمت دیواره چاه فوق العاده افزایش می دهد. در سرعت بحرانی نزدیک، ذرات دیواره چاه می توانند از جریان سیال یا گاز جدا شوند و نزدیک دیواره چاه رسوب کنند. علاوه بر ادامه تولید چاه، مقدار زیادی از ذرات سازند می توانند در نزدیکی ناحیه دیواره چاه متمرکز شوند. ادامه حرکت ذرات و رسوب در نزدیکی دیواره ی چاه می تواند منجر به ایجاد پوسته مثبت بسیار ضخیم تکمیل شود. اگر ذرات به یک نوع یا در صفحه مشبک مهاجرت کنند سپس در یک نقطه توپی شکل یا سوراخ متمرکز می شوند و می توانند با سرعت بالا پشت سر هم بیایند. و احتمالاً منجر به شکست و فرسایش روی صفحه می شوند. مطالعات زیادی در صنعت به منظور پیدا کردن راه هایی برای کنترل مهاجرت ذرات سازند و رفع ذرات متمرکز سازند در منطقه نزدیک دیواره ی چاه یافته اند. چندین خاک رس آلی و معدنی عامل کنترل برای کم کردن ذرات مهاجرت کننده در چاه ها ی نفت بالای آب مورد استفاده قرار می گیرند.

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.