جمع آوری، شناسایی و تعیین علف های هرز غالب نخلستان های خرما در استان خوزستان

  • سال انتشار: 1393
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1054120
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 286
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

مجید امانی

مسعود لطیفیان

اسکندر زند

عبدالامیر راهنما

حسین ادیم

مسعود لطیفیان

عبدالمجید قبیتی

پرستو نیک بخت

چکیده

شناسایی علفصهای هرز یک منطقه از نظر علمی حایز اهمیت است و اولین قدم در مدیریت علفصهای هرز شناخت اکولوژی و چرخه زندگی آنصهاست. برای همین منظور این تحقیق طی سالصهای‮‭1390-1393‬به مدت دوسال و نیم با هدف شناسایی و تعیین تراکم و غالبیت علفصهای هرز در نخلستانصهای استان خوزستان، شهرستانصهای آبادان و شادگان انجام شد. در شهریورماه ‮‭1390‬ از هر منطقه تعداد سه نخلستان به طور تصادفی انتخاب گردید و در طول آزمایش طی اوایل بهار، اواسط تابستان و اواسط پاییز، با استفاده از روش سیستمیک ‭W ‬و به فواصل مشخص،عملیات نمونهصبرداری توسط کادر ‮‭0/25‬ مترمربعی به ابعاد‮‭0/5‬ا ‮‭0/5‬انجام گرفت. در هر کادر انواع علفصهای هرز به تفکیک جنس و گونه شمارش و شناسایی شدند. سپس با توجه به روابط و معادلات مربوط به تعیین خصوصیات علفصهای هرز درصد فراوانی، درصد یکنواختی، تراکم، میانگین تراکم و شاخص غالبیت هر علف هرز تعیین گردید. نتایج نشان داد که حلفه ‭(Imprerata cylidrica (L.)Beauv.)‬،مرغ‭(Cynodon dactylon L.)‬، قیاق‭(Sorghum halepens(L.)Pers)‬، نی‭(Phragmites communis Trin.)‬،کهورک‭(Prosopis farcta (Banks & Sol.) Macbride)‬،خارشتر‭(Alhagi pseudalhagi(M.Bieb.) Desv.)‬، اویارسلام‭(Cyperus esculentus L.)‬، پیچک صحرایی‭(Convolvulus arvensis L.) ‬و شیرین بیان ‭(Glycyrrizaglabra L.) ‬به ترتیب مهمصترین علف های هرز چندساله و علف شور ‭(Salsola kali L.)‬، پنیرک ‭(Malva neglecta Wallr.)‬، شوول‭(Cretica cressa L.)‬، تاجصخروسصوحشی‭Amaranthusretroflexus L.)‬، کاهوی وحشی‭(Lactuca serriola L.)‬و سلمه تره ‭(Chenopodium album L.) ‬به ترتیب به عنوان مهمصترین علف های هرز یکصساله شناسایی شده در نخلستان های آبادان و شادگان بودند. کلمات کلیدی: علفصهرز غالب،شناسایی، نخلستان، خوزستان،آبادان و شادگان

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.