مطالعه برخی از عوامل خطر و ارزیابی تاثیر آنها در بروز استرپتوکوکوزیس در مزارع پرورش ماهیان سردآبی در استان فارس

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1053901
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 427
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

ابوالفضل سپهداری

حسن نظام آبادی

ایرج نامداری

امرالله قاجاری

عیسی شریف پور

شاپور کاکولکی

فرمان نصیری

سوسن حیدری

خسرو درویش

کاظم عبدی

علیرضا روشندل

بیژن دهقانی

گیتی برزوئیان

زهرا مطلوبی نژاد

علیرضا باهنر

مصطفی اخلاقی

محمد افشارنسب

چکیده

استرپتوکوکوزیس ‭(Streptococcosis)‬یکی از بیماری های عفونی باکتریایی است که در صنعت آبزی پروری ماهیان سردآبی،عامل مرگ و میر و خسارتهای اقتصادی جبران ناپذیر می باشد. درسال های اخیر این بیماری در تعدادی از مزارع ماهیان سردآبی استان های کشور گسترش پیدا کرده و گزارش گردیده است. استان فارس به تولید سالانه حدود ‮‭7000‬ تن ماهیان سردآبی در کشور مبادرت ورزیده وبه علت گزارش بیماری استرپتوکوکوز در سال ‮‭1381‬ و اقدامات انجام شده در طی ده سال وخسارات وارده در استان ارمحل این بیماری به تولید ماهی قزل آلا، ارزیابی عوامل خطر در بروز ا سترپتوکوکوزیس در این استان در دستور کار قرار گرفت. در این مطالعه از ‮‭586‬ قطعه ماهی پرواری بیمار (واجد علایم بالینی) مورد بررسی، ‮‭230‬ مورد (‮‭39/24‬ درصد) باکتری استرپتوکوک و ‮‭156‬ مورد (‮‭26/62‬ درصد)باکتریهای گرم منفی جدا گردیدند.از ‮‭754‬ قطعه ماهی پرواری و بچه ماهی سالم (فاقد علایم بالینی) ‮‭10‬ مورد(‮‭1/32‬ درصد) به باکتری استرپتوکوک و ‮‭60‬ مورد(‮‭7/95‬ درصد) به باکتریهای گرم منفی (یرسینیا راکری،پسودوموناس و انتروباکتریاسه )آلوده بودند.باکتری استرپتوکوک جداسازی شده بر اساس تست های بیوشیمیایی و آزمایشات مولکولی لاکتوکوکوس گارویه ‭(Lactococcus garvieae)‬و استرپتوکوکوس اینیایی‭(Streptococcus iniae )‬و استرپتوکوکوس ‭(Streptococcus sp ) ‬شناسایی گردید وبرخی پارامتریهای فیزیکوشیمیایی وتعداد باکتریهای هوازی آب مزارع منتخب اندازه گیری وتاثیر تغییرات آنان با روش رگرسیون لجستیک بر بروز بیماری مورد ارزیابی قرار گرفت . لغات کلیدی : استرپتوکوکوزیس استان فارس عوامل خطر قزل آلای رنگین کمان

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.