بررسی عملکرد سطوح عایق، نیمه عایق و طبیعی در فرآیند بارش- رواناب سامانه های سطوح آبگیر

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1053356
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 220
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمد روغنی

داود نیک نژاد اهر

ابوالفضل ناصری

جمشید یاراحمدی

کریم مهرورز مغانلو

صادق زاده. محمد ابراهیم

نسرین حاج حسنی

چکیده

استفاده بهینه از نزولات جو ی بخصوص برف و باران در مناطق خشک و نیمه خشک در دشت های دامنه ای و یا سطوح شیبدار از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ایجاد سطوح آبگیر با ضریب رواناب بالا و ذخیره کردن رواناب حاصله در مخازن می تواند بخشی از نیاز آبی گیاهان و درختان را در مواقع کم آبی تامین نماید. برای این منظور سه تیمار، هر کدام در سه تکرار به مساحت 4 مترمربع ‭(m‬2اm2) در نظر گرفته شدند که شامل سطح طبیعی، سطح طبیعی با پوشش سنگ چینی و سطح پلاستیکی با پوشش سنگ چینی بود. برای مقایسه عمق رواناب و عمق بارندگی از باران سنج استوانه ای استفاده گردید. نتایج حاصل از اندازه گیری های عمق رواناب ها و بارندگی ها در طول دوره آماربرداری نشان داد که در شیب های متوسط ‮‭11‬ الی ‮‭18‬ درصد، رواناب حاصل از سطح طبیعی با پوشش سنگ چینی، سطح طبیعی و سطح پلاستیکی با پوشش سنگ چینی بترتیب ‮‭13‬ درصد، ‮‭22‬ درصد و ‮‭58‬ درصد می باشد. میزان بارندگی برای شروع رواناب یا بعبارتی آستانه رواناب برای سطوح مذکور بترتیب 6/،‮‭4/4 5‬ و ‮‭2/8‬ میلیمتر است. نتایج حاصل از تجزیه واریانس بین تیمارها نشان داد که رواناب تجمعی حاصل از بارش در تیمارهای مختلف در سطح احتمال کمتر از یک درصد تفاوت معنی داری با هم دارند که با توجه به مقایسه میانگین ها تیمار پوشش پلاستیکی با سنگ چینی به عنوان یک گزینه مناسب در تولید رواناب تشخیص داده شد. واژه های کلیدی: بارندگی ، سطوح آبگیر، سطح عایق، ضریب رواناب

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.