ارزیابی وضعیت اقتصادی فعالیتهای شیلات ( صید و آبزی پروری) در محدوده استانهای گیلان، مازندران و گلستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1053336
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 607
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حسن صالحی

عبدالمهدی ایرانی

فاطمه پاسبان

آرزو وهاب نژاد

معصومه سجادی

مصطفی شریف روحانی

داریوش کریمی

مراحم رحمتی

رحیمی سوره

چکیده

مصرف سرانه ماهی و فرآورده های دریایی در اغلب کشورهای ماهی خیز دنیا به بیش از ‮‭20‬ کیلوگرم در سال می رسد. در بین پروتیین های حیوانی، ماهی و سایر آبزیان ویژگیهای خاصی از نظر تغذیه و پروتیین دارند از این روست که مصرف آن در جهان در حال افزایش می باشد. در این تحقیق سعی شده است به فعالیتهای شیلاتی در البرز شمالی ( حاشیه جنوبی دریای خزر) از نگاه اقتصادی پرداخته شود. به همین منظور در این تحقیق به سه محور عمده فعالیت شیلاتی یعنی بخش اقتصادی صید و صیادی، اقتصادی تعاونی های صید پره و اقتصادی آبزی پروری (گرمابی و سردابی) پرداخته شده است و به موضوع بازاریابی محصولات شیلاتی در استانهای شمالی اشاره گردیده است. در موضوع اقتصاد صید صیادی با بررسی و تحلیل شاخصهای اقتصادی تعاونی های صیادی به وضعیت اقتصادی صید کلیکا، شاخص های مهم اقتصادی آن و مشکلات تعاونی ها و اعضای تعاونی های صید آن پرداخته شده است. در این بخش میزان صید کلیکا در تعاونی های مورد مطالعه به طور میانگین در حدود ‮‭161‬ تن می باشد به طوری که در گروه 1 تا ‮‭100‬ تن میانگین صید ‮‭59‬ تن، گروه ‮‭100‬ تا ‮‭200‬ تن میانگین صید ‮‭133‬ تن و گروه بیشتر از ‮‭200‬ تن میانگین صید آن ‮‭247‬ تن می باشد و درآمد صید کلیکا در تعاونی های مورد مطالعه به طور میانگین در حدود ‮‭25/8‬ میلیون تومان می باشد. در بخش فعالیتهای صیادی ماهیان خاویاری هم براساس پرسشگری به عمل آمده قریب به اتفاق(‮‭9.98‬ درصد) از صیادان بر کاهش میزان صید در سالیان اخیر اشاره داشته اند ایم امر نشان از چالش مهم در این حوزه بوده است که در گزارش به علل آن اشاره شده است. در بخش ابزی پروری هم با دو نگاه گرمابی و سردابی به بررسی موضوع پرداخته شده که در بخش آبزی پروری ماهیان گرمابی میانگین شاخص سود به درآمد در مزارع گرمابی در حدود ‮‭1/2‬ هزار تومان می باشد و در بخش آبزی پروری سردابی میانگین این شاخص در حدود ‮‭1/6‬- هزار تومان می باشد. اطلاعات نشان می دهد که این شاخص منفی بوده و نشان از زیان تولید در بخش سردابی است. کلید واژه ها: اقتصادی، صید و صیادی، کیلکا، تعاونی ها، سرمایه، سود، هزینه، مازندران، گیلان و گلستان

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.