ارزیابی تداوم مخزن بنگستان میدان نفتی مارون با استفاده از روش انگشتنگاری نفتی

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: اولین همایش ملی فناوری های نوین در صنایع نفت و گاز
  • کد COI اختصاصی: IAUOOIL01_011
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1249
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

هاشم صراف دخت

دانش آموخته زمین شناسی نفت، دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز

فرناز مجیدی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد اهواز

مجتبی رحیمی

دانش اموختهکارشناسی ارشد زمین شناسی

مریم مرائی

شرکت مهندسین مشاور اب کرخه

چکیده

روش انگشت نگاری نفتی امروزه به طور بسیار وسیعی توسط شرکتهای بزرگ نفتی به منظور ارزیابی تداوم مخزن و مدیریت تولید استفاده میگردد. در این مطالعه 9 نمونه برای ارزیابی تداوم مخزنی مورد بررسی قرار گرفتند. نمونهها توسط روش کروماتوگرافی گازی مورد آنالیز قرار گرفته و تداوم جانبی مخزن توسط روش انگشتنگاری نفتی برای اولین بار در ایران مورد مطالعه قرار گرفت. بر این اساس از پیکهای موجود بین پیکهای آلکانهای نرمال گازی استفاده شد. بر اساس مطالعات انجام شده و دیاگرامهای ستارهای مشخص شد که تفاوتهایی در بین روند و شکل دیاگرامهای ستارهای وجود دارد. این امر متاثر از قرارگیری نمونههای نفتی مورد نظر در اطاقکهای مخزنی مجزا از نظر جانبی باشد. بطور کلی بر اساس مطالعه صورت گرفته می- توان چنین نتیجه گرفت که نفت چاههای مختلف مخزن بنگستان در میدان نفتی مارون علیرغم دارا بودن منشاء یکسان دارای عدم تداوم و ارتباط مخزنی میباشند

کلیدواژه ها

میدان مارون، انگشتنگاری نفتی، کروماتوگرافی گازی، تداوم مخزنی، مخزن بنگستان

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.