بررسی روند تکامل گناد مولدین فیل ماهی ‭(Huso huso) ‬پرورشی در منابع آبهای لب شور زیرزمینی بافق

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1052856
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 230
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمد محمدی

عباس متین فر

حبیب سرسنگی علی آباد

نسرین مشایی

فرهاد رجبی پور

ابراهیم محمد علیزاده

ابراهیم غلامرضاپور

مجید عسگری حصنی

حسین محمد میرزایی

چکیده

در نواحی مرکزی ایران منابع قابل توجه آب های زیرزمینی و زیر سطحی شور و لب شور وجود دارد که این منابع در زمینه های کشاورزی، صنعت و غیره قابل استفاده نیست. برداشت آنها جهت ممانعت از توسعه بیابان و شور شدن آب شیرین و بررسی چگونگی توسعه آبزی پروری در آنها از ضروریات می باشد. از طرف دیگر طبق خصوصیات برجسته فیل ماهی از جمله بومی بودن، رشد سریع، خاویار ارزشمند و گران قیمت، گوشت لذیذ و بازارپسند، توجیه اقتصادی بالا و پذیرش خوراک کنسانتره، بررسی امکان تکثیر و پرورش آن در منابع آبی فوق الذکر مورد توجه مرکز تحقیقات ملی آبزیان آب های شور بوده است. در ادامه مطالعات قبلی در زمینه سازگاری، تغذیه و مولدسازی گله فیل ماهیان موجود در مرکز، مطالعه بررسی روند تکامل گناد مولدین فیل ماهی ‭(Huso huso) ‬پرورشی در منابع آب های لب شور زیرزمینی به منظور امکان تولید خاویار پرورشی در این منابع آبی صورت پذیرفت. تعداد ‮‭10‬ عدد فیل ماهی (2 نر و 8 ماده) در مخازن پرورشی ذخیره سازی شدند و به مدت 2 سال به میزان ‮‭0/3‬ درصد زیتوده تغذیه شدند. ماهیان هر 6 ماه یکبار زیست سنجی شده و پس از اندازه گیری طول کل و وزن روند تکامل گنادیک آنها به کمک روش کم تهاجم سونوگرافی انجام شد. نتایج حاکی از رشد مناسب و تکامل گناد ماهیان طی این دوره و دستیابی به خاویار پرورشی می باشد. این در حالی است که ماهیان انواع استرس های محیطی مثل شوک های دمایی روزانه تا 2 درجه سانتی گراد و دماهای بالای ‮‭25‬ درجه طی ماههای اواخر بهار و تابستان را ماهیان تجربه کردند، که نشان از مقاومت بالای این ماهیان جهت سازگاری به محیط های مختلف و امکان توسعه پرورش این ماهیان به منظور حصول گوشت و یا استحصال خاویار پرورشی از آنها در منطقه و در منابع آب های لب شور زیرزمینی است.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.