ایجاد بانک ژن میگوهای بومی و سخت پوستان خلیج فارس و دریای عمان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1052710
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 358
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

آرمین عابدیان

احمد غرقی

سهراب رضوانی گیل کلایی

محمد رضا صادقی

تورج ولی نسب

مالک محمدیها

عقیل دشتیان نسب

جاسم غفله مرمضی

مرضیه بصیرت

ستاره صمدی

الهام مقصودلو

تمدنی جهرمی

چکیده

مطالعات ژنتیک و ایجاد بانک ژن می تواند رهنمودهایی برای بهبود تنوع و شناسایی ساختار جمعیت ، صید قاچاق ، تشخیص میزان هم خونی و طبقه بندی ژنتیکی جانوران ارایه نماید . در این تحقیق نمونه برداری از مناطق جاسک ، گواتر و هرمز که مهمترین زیستگاه های گونه های مورد مطالعه می باشد به روش ترال کف انجام گرفت. استخراج DNA Total با استفاده از فنل کلروفورم انجام گردید. پس از توالی یابی با استفاده از نرم افزار BioEdit و ابزار قدرتمند Blast و رویه Blasten در پایگاه NCBI میزان همولوژی توالی های بدست آمده سنجیده شد و و رسم درخت فایلوژنی و میزان فاصله ژنتیکی گونه های مورد نظرانجام گردید. بر اساس نتایج به دست آمده، نسبت جذب طول موج 260 به طول موج 280 نانومتر در نمونه ها بین 8/1– 1/2 قرار داشت که نشانگر کیفیت خوب DNA نمونه ها بود. بهینه سازی واکنش PCR جهت تکثیر ژن 16SrRNA و COI با استفاده از گرادیانت دمایی60- 48 درجه سانتیگراد نشان داد که مناسب ترین دما برای اتصال آغازگر، دما های 48 و 54 درجه سانتیگراد برای گونه های مختلف مورد مطالعه میباشد.این طرح با اهدافی از جمله شناسایی ساختار ژنتیکی گونه ها، و رسم درخت فایلوژنی آنها با استفاده از دو ژن 16s و COI ، تهیه شناسنامه و ثبت کامپیوتری مشخصات سلولهای ذخیره شده و ساماندهی ساختار و تمرکز مدیریت بر منابع ژنتیکی 5گونه مهم از میگوهای منطقه خلیج فارس( P. semisulcatus ، P. indicus ، P. merguiensis ، P. monodon ،M. affinis ) از طریق ایجاد یک شبکه منسجم ذخایر ژنتیکی آبزیان این منطقه سعی در شناسایی ذخایر ژنتیکی و ایجاد بانک ژن آبزیان با اهداف ذکر شده دارد. نتایج این مطالعه نشان می دهد که دو مورفوتایپ میگوی ببری سبز می تواند به عنوان دو گونه جدا از جنبه های ژنتیکی در نظر گرفته شود که در مطالعات ژنتیک جمعیت و مولد سازی میبایست مورد توجه قرار گیرد. در همین رابطه میتوان استنتاج کرد که ترکیب ژنی گونه های مورد بررسی بسیار نزدیک به هم میباشد و ما بجر اختلاف زیادی که در گونه ببری سبز مشاهده کردیم در گونه های دیگر مشاهده نشدو هیچ سابقه قبلی از انتقال مولدین بین مناطق مختلف وجود ندارد. واژه های کلیدی: بانک ژن میگو ، mtDNA ، ذخایر ژنتیکی،16s rRNA ، سیتوکرم اکسیداز، میگوی موزی ، میگوی سفید هندی ، میگوی ببری سبز ، میگوی ببری سیاه ، میگوی سرتیز

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.