جداسازی و شناسایی قارچصهای بومی برای تولید آنزیم فیتاز

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1052679
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 301
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

علی مفاخری

نرگس واسجی

ناهید مژگانی

احمد میرهادی

حمیدرضا سیدآبادی

محمد بابائی

منصوره عاملی

علی اصغر داداشی دوکی

عبداله حسینی

امیر میمندی پور

مظفر مهدیزاده

مهدی امیرصادقی

امیر حسین فرتاش

چکیده

امروزه آنزیم ها به عنوان جز لاینفکی در سیستم های تغذیه ای مطرح می باشند. یکی از این آنزیم ها فیتاز می باشد که با هضم اسید فایتیک موجب می شود که مواد غیر قابل دسترس، در دسترس دام قرار گیرد. فیتاز از منابع گیاهی، حیوانی و میکروارگانیسم ها استخراج می شود. در این پروژه، قارچ های بومی تولید کننده فیتاز از خاک و دیگر نمونه های محیطی جداسازی شده و بر روی محیط های مختلف غربالگری فیتاز، گرمخانه گذاری شدند. نمونه هایی که تولید هاله شفاف کرده بودند برای سنجش میزان فعالیت آنزیمی فیتاز مورد ارزیابی قرار گرفتند. بر اساس میزان تولید آنزیم و مقدار بیومس تولیدی تعدادی از گونه ها انتخاب شدند. بهترین محیط غربالگری و حداکثر فعالیت آنزیمی در‮‭5/5‬ ‭pH= ‬و در دمای ‮‭30‬ درجه سانتی گراد ثبت شد. نتایج حاصله با استفاده از نرم افزاز‭SPSS ‬ارزیابی شدند. خصوصیات مورفولوژیکی سویه های قارچی با استفاده از میکروسکوپ نوری مورد بررسی قرار گرفتند. در پایان برای شناسایی کامل سویه های قارچ از روش توالی یابی با دستگاه ژنتیک آنالایزر استفاده شد. قارچ-های فوزاریم اگزیسپروم با ‮‭130/11‬ واحد آنزیمی و آسپرژیلوس نایجر با ‮‭125/27‬ واحد آنزیمی با بیشترین مقدار تولید فیتاز شناسایی و محدوده روز پنجم تا هفتم برای مرحله استخراج و خالص سازی به عنوان بهترین زمان معرفی شدند. کلمات کلیدی : میکروارگانیسم،آنزیم فیتاز، قارچ، جداسازی، شناسایی

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.