بررسی دو رقم تیپ صفر در دست معرفی پنبه در تاریخ های مختلف کشت در منطقه رشتخوار

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1052482
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 187
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمدرضا رمضانی مقدم

اسماعیل صدیقی

علی هاشمی طرقی

محمد سیرجانی

ابراهیم قوامی پور

چکیده

ارقام تیپ صفر پنبه ارقامی هستند که شاخه رویا نداشته و شاخه های زایای کوتاهی داشته به طوریکه به نظر می رسد غوزه ها مستقیما روی ساقه اصلی به صورت دو و سه تایی می رویند . این ارقام برای کاشت متراکم بسیار مطلوب بوده و حتی در روش کاشت ردیف های بسیار باریک عملکرد بسیار بالایی نشان می دهند، از رشد علف های هرز جلوگیری می کنند و کارایی مصرف آب را در مزرعه از طریق کاهش تبخیر از سطح خاک ، افزایش می دهند. در یک برنامه اصلاحی در خراسان رضوی از طریق دورگ گیری این ارقام با ارقام تجاری ایران وسپس گزینش دوره ای برای یک دوره 5 ساله توانسته ایم به ژنوتیپ هایی دست پیداکنیم که علاوه بر داشتن تیپ صفر، زودرس هم هستند که مهم ترین آنها دو رقم در دست معرفی با کد های KC-8801 و KC-8802 که تحقیقات به زراعی روی آنها در دست انجام است و آزاد خواهندگردید. در این آزمایش دو رقم تیپ صفر KC-8801 و KC-8802 به عنوان دو سطح عامل فرعی، در سه تاریخ کاشت 15 و 30 اردیبهشت و 14 خرداد به عنوان سه سطح عامل اصلی به صورت اسپلیت پلات در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی به صورت کشت در ردیف های بسیار باریک مقایسه شدند. رقم جدید KC8802 در تاریخ کاشت 15 اردیبهشت با عملکرد 7110 کیلوگرم در هکتار به تنهایی در کلاس آماری a قرار گرفت و پس از آن رقم KC8801 در همین تاریخ کاشت با عملکرد وش 6761 کیلوگرم در هکتار در کلاس آماری ab قرار گرفت. نتایج حاصل از این آزمایش رقم جدید KC8802 را برای صفات عملکرد، زودرسی و سایر صفات مزرعه ای، برای کشت در تاریخ های مناسب کاشت و همچنین تاریخ های تاخیری برتر دانسته و رقم جدید KC8801 دارای صفات کمی وکیفی الیاف در حد خوبی بوده ولی برای کشت در تاریخ های کشت تاخیری توصیه نمی گردد. واژه های کلیدی: پنبه ، تیپ صفر، ردیف های بسیار باریک، تاریخ کشت

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.