تعیین نقشه ارتباطی برای صفات میوه در بادام

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1052441
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 273
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

مهرشاد زین العابدینی

علی ایمانی

محسن مردی

مریم فارسی

چکیده

بمنظور طراحی دقیق مطالعات نقشه ارتباطی، نیازمند درک ساختار جمعیت و ساختار عدم تعادل لینکاژی درون و بین جمعیت ها و نیز در نواحی مختلف ژنومی موجود زنده هستیم. در این مطالعه، 140 ژنوتیپ بادام از نواحی مختلف ایران که در کلکسیون کمال آباد کرج نگهداری می شوند، و 32 نشانگر ریزماهواره و 5 ترکیب نشانگر AFLP استفاده شد. در تجزیه و تحلیل ساختار جمعیت داده های حاصل از این تحقیق، تعداد 2 و 4 زیر گروه مختلف، ساختار زیر جمعیت با عدم تعادل لینکاژی شناسایی گردید. اثر معنی دار ساختار جمعیت بر عدم تعادل لینکاژی در ژنوتیپ های بادام مشاهده شد. میانگین ضریب همبستگی r2 برای جفت مکان های ژنی AFLP و SSR به ترتیب 082/0 و 029/0 بود. بمنظور آنالیز ارتباط بین نشانگر ها و صفات مورفو-پومولوژیک از چهار مدل مبتنی بر GLM و MLM استفاده شد. روش MLM با استفاده از ساختار جمعیت و خویشاوندی بعنوان کوواریانت، 76 ارتباط معنی دار بین نشانگرهای AFLP و نیز 14 ارتباط بین نشانگرهای SSR و صفات مورفو-پومولوژیک را برآورد می کند. این مطالعه،برای نخستین بار استفاده از نقشه یابی ارتباطی در تعیین ارتباط بین نشانگر-صفت در ژرم پلاسم بادام ایران را گزارش می کند. از اینرو، تعیین این نقشه های ارتباطی می تواند تاثیر مهمی در برنامه های اصلاحی محصولاتی با ارزش اقتصادی مانند بادام ایفا نماید.کلمات کلیدی: بادام، نقشه یابی ارتباطی، ساختار جمعیت، عدم تعادل لینکاژی، QTL.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.