بررسی کارایی چند علف کش در کنترل علف های هرز مهم نخلستان های استان خوزستان

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1052257
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 307
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

مجید امانی

عبدالامیر راهنما

ناصر موسوی

اسماعیل راهخدایی

اسکندر زند

مسعود لطیفیان

حسین ثابت زنگنه

حسین ادیم

چکیده

علف های هرز با تراکم زیاد در نخلستان ها و کانال های آبرسانی خسارت قابل توجهی را به محصول خرما وارد می سازند. این تحقیق در یکی از نخلستان های ستاد پژوهشکده واقع در روستای ام التمیر به منظور یافتن کارایی و مناسب ترین سم علف کش جهت کنترل علف های هرز نخلستان خرما، از شهریور 1392 به مدت دو سال در قالب یک طرح بلوک های کامل تصادفی با 5 تیمار در 4 تکرار انجام شد. تیمارها شامل 1- شاهد (بدون کنترل علف هرز) 2- کاربرد علف کش گلیفوسیت (رانداپ) با مقدار مصرف 6 لیتر در هکتار 3- کاربرد علف کش پاراکوات با مقدار مصرف 5/2 لیتر در هکتار 4 کاربرد علف کش ویدمستر با مقدار مصرف 5/1 لیتر در هکتار و 5- کاربرد کود اوره به میران 25 کیلوگرم همراه پاراکوات به میزان 2 لیتر در هکتار بودند. قبل از اعمال تیمارها عملیات شخم اولیه در سطح نخلستان انجام شد و سم پاشی قبل از گلدهی صورت گرفت. ارزیابی تاثیر علف کش ها بر علف های هرز در دو و چهار هفته پس از سم پاشی به صورت ارزیابی چشمی و به روش (Europian Weed Reaserch Council) صورت گرفت. نمونه برداری براساس وضعیت رشد علف هرز در کلیه تیمارها، با استفاده از کادر 5/0×5/0 متری صورت گرفت و شمارش تعداد بوته علف های هرز در کلیه تیمارها به صورت تصادفی انجام شد. تعداد، ارتفاع رشد و وزن خشک بوته علف های هرز مربوط به هر کادر به تفکیک گونه اندازه گیری شد. ضمن بازدید از نخلستان ، بوته های علف هرز جمع آوری و تعداد آن ها شمارش شد و میانگین رشد، میزان تراکم و وزن خشک اندام های هوایی تیمارهای مختلف اندازه گیری گردید. تجزیه و تحلیل داده های به دست آمده با کمک نرم افزار Spss وExcel 2007 و مقایسه میانگین تیمارها به روش دانکن در سطح احتمال 5 درصد انجام شد. نتایج نشان داد که علف کش های گلیفوسیت و ویدمستر به ترتیب با 96% و 78% تاثیر بیش ترین و پاراکوات با 35% تاثیر کم ترین اثر را در کنترل علف های هرز داشتند. واژه های کلیدی: نخلستان، علف های هرز، علف کش، کنترل

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.