بررسی مولکولی ژنF ویروسهای نیو کاسل جدا شده از سندرم کمپلکس تنفسی طیور
- سال انتشار: null
- محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
- کد COI اختصاصی: R-1051509
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 307
نویسندگان
چکیده
بیماری نیوکاسل، بیماری بسیارمسری با تلفات بالا در پرندگان است که دارای گسترش جهانی بوده و موجب خسارات اقتصادی قابل توجهی در صنعت پرورش طیور می شود.در این بیماری هیچ یک از نشانه های بالینی بیماری را نمی توان به عنوان علامت شاخص بیماری در نظر گرفت. از همین رو تحقیقات بسیار گسترده ای در مورد راه های تشخیص، کنترل و پیشگیری از این بیماری با استفاده از روش های سرولوژی،ویروس شناسی و مولکولی انجام گرفته است.با استفاد از اطلاعات مولکولی برای بررسی بیماری زایی ویروس نیوکاسل نشان داده شده که این امر در ارتباط با شکست پروتیین F است. پروتیین F یک پروتیین انتگرال غشایی تیپ یک می باشد که به صورت غیرفعال یا F0 ساخته می شود. عفونت زایی ویروس نیاز به تجزیه شدن پروتیین F به دو بخش F1 و F2 دارد. در ناحیه شکست پروتیین F یک توالی از اسیدهای آمینه وجود دارد که توسط آنزیم های پروتیاز سلول میزبان شکسته و موجب می شوند که پروتیین F0به دو بخش F1 و F2 تقسیم و ویروس، عفونت زا شود. از آنجا که شکست پروتیین F برای ورود ویروس به سلول متعاقب ادغام در غشا ضروری است و همچنین این پروتیین در انتشار داخل سلولی ویروس از سلولی به سلول دیگر نقش اساسی دارد، می توان گفت که پروتیین F دارای نقش کلیدی در بیماری زایی این ویروس دارد.توالی اسیدهای آمینه در جایگاه شکست پروتیین F جهت تشخیص ویروس و تفریق بین ویروس های نیوکاسل از نظر بیماری زایی، در تکنیک های مولکولی مورد استفاده قرار می گیرند. در واقع بین توالی اسیدهای آمینه محل شکست پروتیین F و بیماری زایی سویه های مختلف ویروس نیوکاسل ارتباط وجود دارد و تکنیک مولکولی می تواند این ارتباط را مشخص سازد.در این میان روش RT-PCR در ظرف 24 ساعت قادر است سویه های حاد و غیر حاد ویروس نیوکاسل موجود در مایع آلانتوییک تخم مرغهای آلوده و سویه های حاد موجود در نمونه های بالینی را به طور مستقیم شناسایی کند. در این بررسی تلاش می شود هویت جدایه یا جدایه های ویروسهای نیوکاسل جدا شده در سالهای اخیر با دقت بیشتری مورد شناسایی و ارزیابی قرار گیرد.واژه های کلیدی :ویروس برونشیت عفون- سندرمهای تنفسی -793B - Nested PCR- RT-PCR -کلیدواژه ها
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.