اپلیکیشن های کشاورزی انواع و کاربردها

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1051495
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 194
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

نصیبه پور فاتح

علی مراد سرافرازی

علی رضا سید اسحقی

شیوا پارسانیک

چکیده

کشورهای با پشتوانه غنی اطلاعات و دانش کشاورزی حاصل از فعالیت های تحقیقاتی محققان و پژوهشگران عملکرد بیشتر و پایدارتری درتولید محصولات سالم و با کیفیت مناسب دارند. سرعت جریان این دانش باید به گونه ای باشد که بهره برداران بتوانند در کوتاه ترین زمان ممکن به جدیدترین یافته ها و دستاوردهای تحقیقاتی دسترسی آسان داشته باشند. بدیهی است نقش اساسی و حیاتی در جهت دهی جریان دانش کشاورزی و امکان بهره-گیری عملی از آن به عهده ترویج است. یکی از راهکارهای تحقق این امر استفاده از توانمندی های بالقوه و بالفعل فناوری اطلاعات و ارتباطات است. مرکز آمار ایران اطلاعات جدیدی از دسترسی خانوارها به وسایل ارتباطی منتشر کرد. بر اساس آمار منتشر شده مرکز آمار ایران، ضریب نفوذ تلفن همراه در کشور بیش از 90 درصد است به گونه ای که هم اکنون 80 میلیون نفر در کشور دارای تلفن همراه هستند که سهم خانواده های شهری 99/3 درصد و خانواده های روستایی 97 درصد بوده است. تعداد 56/6 میلیون نفر از جمعیت کشور، کاربر تلفن همراه هستند که 42/8 میلیون آنها در شهر و 13/6 میلیون نفر هم در روستاها ساکن هستند. نفوذ گسترده تلفن همراه در جوامع روستایی ترویج را بر آن داشته است تا با تلفیق توانمندی های این فناوری و دانش گسترده موجود در حوزه های مختلف کشاورزی به عنوان فرصت طلایی برای تقویت توان علمی، فنی و مهارتی بهره برداران، مروجان و کارشناسان فعال در مراکز جهاد کشاورزی دهستان ها نهایت استفاده را ببرد. از نمونه این توانمندی ها که با استفاده از تلفن همراه تحقق می یابد، می توان به اپلیکیشن های کشاورزی اشاره کرد که در غالب کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه بنحو گسترده ای در بخش کشاورزی استفاده می شوند. ترویج بر آن است تا در این راستا بخش عمده ای از دانش پنهان محققان و پژوهشگران را که در موارد زیادی می تواند راه گشا و پاسخگوی بسیاری از سوالات بهره برداران باشد در قالب اپلیکیشن های کشاورزی در اختیار بیش از چهار میلیون بهره بردار و ده ها کارشناس و مروج قرار دهد. این نرم افزارها به دلیل جامع بودن و قابلیت ارایه اطلاعات تکمیلی، قابل دسترس بودن در هر زمان و مکان، تحت پوشش قرار دادن مخاطبان بسیار و همچنین کم حجم بودن می تواند در حل مشکلات کشاورزان کمک بسیاری کند

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.