بررسی کارایی واکسن زنده برونشیت عفونی طیور سویه 793B/08IR با بهره گیری از روش فعالیت مژک های نای

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1051068
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 389
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

بهمن خالصی

شهین مسعودی

محمد مجید ابراهیمی

نادیا شیری

حسن طهماسبی

محسن محمود زاده

لیلا پیشرفت ثابت

محمد عبدالشاه

عباس عالمیان

چکیده

بدنبال رشد سریع و روز افزون صنعت پرورش طیور در جهان افزایش بروز بیماریهای گوناگون اجتناب ناپذیر است.از بین بیماریهای شایع طیور در جهان و در کشورما ایران، بیماری برونشیت عفونی طیور (IBV) بعنوان یک بیماری حاد سیستم تنفسی و ادراری − تناسلی در ماکیان محسوب می شود. این بیماری به شدت مسری بوده و منجر به زیان های مالی شدید در صنعت طیور می گردد و از این نظر از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. از واکسن هایIBV که در حال حاضر برای کنترل بیماری مورد استفاده قرار می گیرد، واکسن حاوی سویه793/B می باشد. بدنبال اثبات حضور واریانت 793/B در اکثر مرغداری های کشور ومتعاقب آن با ساخت سویه تخیف حدت یافته واکسن 793/Bدر موسسه رازی، توانمندی واکسن مذکور مورد ارزیابی قرار گرفت. یکی از روش های ارزیابی واکسن ارزیابی کارآیی یا اثر بخشی (Efficacy) آن است. هدف از انجام این پروژه ارزیابی کارآیی واکسن 793/B.08IR بر اساس پروتکل OIE با استفاده از ارزیابی فعالیت مژک های نای (Ciliary activity) پرندگان مایه کوبی شده بعد از تست challenge بود. نتایج بدست آمده موید این نکته بود که واکسن رازی در مقایسه با واکسن وارداتی از کارآیی بالایی برخوردار است و تمام جوجه های گروه شاهد توقف کامل مژک های نای را بدون هیچگونه مقاومت در برابر ویروس تست challenge نشان دادند.همچنین آزمایشات سرمی ELISA و SNنیز افزایش قابل توجه تیتر سرمی را نشان دادند.واژه های کلیدی: واکسن،ELISA،793/B، برونشیت عفونی طیور، Ciliary activity ، تست challenge

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.