بررسی مناسب ترین زمان واکسیناسیون با واکسن کشته تجربی ORT در جوجه ماکیان

  • سال انتشار: 1395
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1050643
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 613
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمدجواد مهربانپور

منصور بنانی

علی رضایی مکرم

سید محمد حسین حسینی

فرهنگ توان

علی شیرازی نژاد

عباس نوری

مریم کامگار

چکیده

عفونت های تنفسی از مهمترین بیماری های طیور هستند. اورنیتوباکتریوم رینوتراکییال باکتری است که در پرندگان آلودگی تنفسی ایجاد می کند. هدف از این تحقیق بررسی تیترآنتی بادی ایجاد شده، علیه ORT در جوجه های تخم گذار بعد از واکسیناسیون واکسن ORT تهیه شده در موسسه رازی می باشد. تعداد 100 قطعه جوجه SPF و 100 قطعه جوجه تخم گذار یک روزه و هر کدام را به 5 گروه تقسیم و بصورت جداگانه و در شرایط کاملا مشابه از لحاظ دما، نور، غذا، رطوبت و غیره نگهداری گردیدند. گروه یک بعنوان گروه کنترل در نظر گرفته شد و PBS به آنها تزریق گردید. گروه 2 در سن یک هفتگی واکسن ORT تهیه شده به آنها بصورت زیر جلدی در ناحیه گردن تلقیح گردید. گروه 3 واکسن ORT در 2 هفتگی به آنها بصورت زیر جلدی و در ناحیه گردن تزریق شد. گروه 4 واکسن ORT در 3 هفتگی بصورت زیر جلدی و در ناحیه گردن تزریق شد. گروه 5 واکسن ORT در 4 هفتگی مشابه گروهها قبلی تلقیح گردید. 5 گروه دیگر جوجه های تخم گذار بطور مشابه جوجه های SPFدر نظر گرفته و به انها تزریق انجام شد.میزان تزریق واکسن بطور یکسان و به میزان 3/0 سی سی تزریق شد. از تمامی گروهها تا 3 هفته پس از تزریق بطور مداوم خونگیری بعمل آمد، سرم آنها جداگردید و با انجام تست الیزا به بررسی عیار آنتی بادی علیه باکتری اورنیتوباکتریوم رینوتراکیال اقدام گردید.عیار آنتی بادی در کلیه جوجه ها بررسی شد.عیار آنتی بادی جوجه های درگروه گنترل SPF از زمان هچ شدن هفته اول پس از هچ تا هفته چهارم پس از هچ نزدیک به صفر می باشد. در حالیکه نمودار شماره3 نشان میدهد که در جوجه های مرغ تخم گذار(گروه کنترل) دو هفته اول پس از هچ بالاترین عیار آنتی بادی علیه ORT را دارند و در هفته های بعد هچ شدن این عیار کاهش می یابد تا هفته چهارم که تقریبا به صفر می رسد. در ارتباط با جوجه های SPF ایمن سازی شده ( واکسینه شده) با واکسن تجربی ORT در کلیه گروه ها القا و پاسخ ایمنی صورت گرفته درحالیکه این القا در گروه یک دریافت کننده واکسن در هفته اول پس از هچ در جوجه مرغ تخم گذار مقداری پایینتر از جوجه SPF می باشد و درگروه سوم و چهارم پاسخ قوی تر ایجاد شده است. لذا توصیه می گردد تا برای پتنسی بهتر، واکسن کشته تجربی ORT در هفته های سوم و یا چهارم پس از هچ شدن مورد استفاده قرار گیرد./

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.