بررسی فیلوژنی عقرب orthochirus sp. با استفاده از مطالعات ریخت شناسی و مولکولی (Scorpiones: Buthidae)

  • سال انتشار: 1396
  • محل انتشار: سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
  • کد COI اختصاصی: R-1049655
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 276
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

هدیه جعفری

شاهرخ نویدپور

بهزاد مسیحی پور

فاطمه ثعلبی

عباس جلودار

الهام جهانی فر

علی رضا فروزان

چکیده

گونه های عقرب اورتوشیروش دارای پراکندگی وسیعی در دنیا می باشند. تاکنون 17 گونه از آن در سراسر دنیا شناسایی شده، که از این میان 7 گونه از آن در مناطق مختلف ایران دیده شده است. در این مطالعه، نمونه های اورتوشیروس از مناطق مختلف استان خوزستان جمع آوری گردید و بر اساس بررسی های ریخت شناسی، ریخت سنجی و مولکولی با استفاده از توالی های دو ژن زیرواحد 1 سیتوکروم اکسیداز (CoxI) و زیرواحد s16 آر.ان.ای ریبوزومی (16S rRNA) مورد مطالعه قرار گرفتند. چهار گونه ی اورتوشیروس ایرانوس، اورتوشیروس زاگروسنسیس، اورتوشیروس فرزان پی و اورتوشیروس استاکویلی از مناطق مختلف استان خوزستان مورد تشخیص قرار گرفتند. نتایج حاصل از بررسی های ریخت شناسی و تحلیل های آماری بر روی 27 متغیر ریخت سنجی، جدایی کامل چهارگونه را نشان می دهند. همچنین داده های مولکولی حاصل از تحلیل های درخت فیلوژنی برای ژن های میتوکندریایی COXI و ژن 16S دو کلاد اصلی، شامل کلاد A با دو گونه ی اورتوشیروس ایرانوس و اورتوشیروس زاگروسنسیس و کلاد B شامل دو جنس اورتوشیروس فرزان پی و اورتوشیروس استاکویلی را نشان داد و نیز جدایی کامل این چهارگونه را تایید نمود.کلمات کلیدی: عقرب Orthochirus sp.، ریخت سنجی ، فیلوژنی،سیتوکروم اکسیداز، 16sRNA

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.