ارائه طرح بهینه برای عرشه کامپوزیتی با FRPبه همراه طراحی یک نمونه عرشه بومی سازی شده برای استان مازندران

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: R-1048536
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 216
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

سید سهیل مجید زمانی

مجید تقی زاده

چکیده

طراحی و ساخت عرشه درسیستم پلها، باید به گونهای انجام شود که هزینه‌های ساخت، نگهداری و تعمیر آنها کاهش یابد. در صورت اجرای عرشۀ پلها به صورت پیش‌ساخته، زمان احداث پل و همچنین مشکلات مربوط به اجرای آن تا اندازهای کاهش مییابد. تعداد زیادی از عرشه‌هایی که تاکنون ساخته شدهاند از نوع بتن مسلح هستند که ممکن است در اثر عوامل محیطی با سرعتِ نسبتاً بالائی تخریب گردند. همچنین سرعت اجرای این نوع عرشه‌ها پایین و هزینه‌های نگهداری و تعمیر آنها بالا میباشد. بنابراین طراحان پل عرشه‌های جدیدی را طراحی کردند که تنها مصالح مصرفی در ساخت آنها FRP است. این عرشه‌ها وزن بسیار کمی داشته و به راحتی به صورت پیش‌ساخته قابل اجرا هستند. عرشه‌های ساخته شده از FRP مقاومت بالایی در برابر خوردگی دارند به گونه‌ای که با اجرای آنها هزینه‌های نگهداری و ترمیم پل تا اندازه‌ای کاهش مییابد. معمولاً آنها را به صورت سلولی با مقاطع مختلف مثلثی، ذوزنقه‌ای و مربعی تولید میکنند تا میزانِ مصالح مصرفی کاهش یابد. هزینه‌های اولیۀ ساخت اینگونه عرشهها بسیار بالا بوده و ممکن است FRP در ناحیۀ فشاری (محل اعمال بار چرخ) دچار کمانش محلی گردد. محققان برای رفع این مشکل به این نتیجه رسیدند که FRP را به صورت ترکیب با مصالح متداولی مانند بتن و فولاد به کار ببرند که در این صورت میتوان هزینه‌های ساختِ عرشه را کاهش داد و از فواید FRP نیز بهره برد. همچنین با اجرایِ این گونه عرشه‌ها به صورت پیش‌ساخته میتوان سرعت اجرا را بالا برد تا از مشکلات ترافیکی و حمل و نقل در زمان ساختِ پل جلوگیری گردد. با به کارگیریِ اینگونه عرشه‌های کامپوزیتی مشکلات مربوط به خوردگی تا اندازۀ زیادی کاهش مییابد.

کلیدواژه ها

مازندران , کامپوزیت , عرشة پل , طرح بهینه

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.