بررسی اثر شرایط آب و هوایی مختلف بر خواص حرارتی عایق‌های الیاف معدنی و پلی‌استایرن و ارائه رهنمودهای کاربردی و توصیه‌های لازم در مورد مصرف عایق مناسب در اقلیم‌های مختلف کشور

  • سال انتشار: 1388
  • محل انتشار: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: R-1048232
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 232
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

سهراب ویسه

چکیده

انواع مختلفی از مصالح عایقکاری حرارتی مانند پشم های معدنی در عایق‌کاری جدارهای ساختمان، تجهیزات گرمایش و سرمایش کاربرد دارد. دانستن خواص عایق‌های حرارتی برای انتخاب عایق مناسب در مصارف خاص ضرورت دارد. بسیاری اوقات، در یک عایق معین یک خاصیت مشخص ممکن است اهمیت کمی داشته در حالی که همان خاصیت در کاربرد متفاوتی بیشترین اهمیت را داشته باشد. اثرات رطوبت بر انتقال حرارت عایق حرارتی الیافی بطور کامل شناخته نشده است. از آنجا که عایق‌های الیافی بسیار متخلخل و مقاومت کمی در برابر انتقال رطوبت دارند، لذا رطوبت می‌تواند به راحتی از سطح گرم به سطح سرد مهاجرت کند. در طی این دوره مهاجرت، ضریب هدایت حرارتی ممکن است چند برابر این ضریب در عایق خشک باشد. با افزایش دمای متوسط، ضریب هدایت حرارتی افزایش می‌یابد. پشم شیشه و سایر فراورده‌های الیافی، برای رسیدن به مقاومت حرارتی خاصی و برای ضخامت‌های معین انتخاب می‌شوند. بدلیل عوامل اقتصادی، چگالی‌های محصول نسبتاً کم است. بنابراین اهمیت بسیاری دارد که فراورده‌ها دارای یک ضخامت بهینه باشند. چون تغییرات کوچک در ضخامت محصولات، باعث تغییر خواص عایق از جمله مقاومت حرارتی می‌شود. با توجه به تنوع گسترده شرایط آب و هوایی کشور و تاثیر دما ورطوبت بر ضریب هدایت حرارتی، نیاز به تحقیق در مورد رفتار عایق ها در شرایط گوناگون وجود دارد. در نتیجه با استفاده از این نتایج و با توجه به شرایط محیطی و کاربرد مورد نظر و لزوم استفاده از لایه بخار بند می‌توان عایق مناسب را انتخاب نمود. در این پروژه ضریب هدایت حرارتی عایق‌های پشم معدنی به عنوان تابعی از رطوبت و دما در چگالی بهینه فراورده مورد نظر مورد تحقیق قرار می‌گیرد تا به کمک آن بتوان عایقکاری را متناسب با اقلیم انجام داد. علاوه بر آن مسائل اقتصادی انتخاب و مصرف عایق مناسب نیز مورد بحث قرار می‌گیرد و تجزیه و تحلیل لازم انجام می‌شود. امکان سنجی تولید داخلی عایق‌های مناسب در اقلیم‌های مختلف نیز انجام می‌شود. با توجه به موارد یاد شده توصیه ‌های لازم در مورد انتخاب عایق مناسب و نقش بخار بند ارائه می‌شود.

کلیدواژه ها

بهینه سازی , عایق های حرارتی , الیاف معدنی , مقاومت حرارتی , ضریب هدایت حرارتی , دما , رطوبت

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.