تعیین الگوی شناور باربری و مسافربری بهینه برای منطقه خلیج فارس و دریای عمان

  • سال انتشار: 1389
  • محل انتشار: مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی
  • کد COI اختصاصی: R-1047986
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 255
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

محمد سعید سیف

چکیده

طراحی و ساخت شناورهای مناسب باربری و مسافربری برای دریاهای جنوبی کشور در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه بوده است. اگرچه بررسی‌ها و مطالعات مختلفی در این خصوص صورت گرفته است، ولی تا کنون مطالعات فراگیری به صورت عمومی انتشار نیافته است. بررسی آماری سوانحی که طی چند سال اخیر در سواحل کشور اتفاق افتاده، نشان داده که بیشترین آمار تصادفات دریایی مربوط به لنج‌های چوبی است و لزوم اجرای یک طرح مؤثر برای بهبود وضعیت این شناورها لازم است. از طرف دیگر در شرایط حاضر کشور، حجم جابجایی مسافر در آب‌های جنوبی، ایمنی و آسایش مسافرت‌های دریایی، بیمه و قوانین بین‌المللی و استفاده از شناورهای نامناسبی مثل قایق‌های موتوری نیاز به استفاده از یک شناور مسافربری مناسب را بیش از پیش آشکار می‌سازد. در این کتاب روند طراحی تا ساخت شناورهای بهینه برای منظور فوق بررسی شده است. شناورهای طراحی شده عبارتند از یک کشتی تک‌بدنه فایبرگلاس برای باربری با ظرفیت 300 تن، یک کشتی فولادی باربری با همان مشخصات و یک شناور مسافربری کاتاماران فایبرگلاس با ظرفیت 42 مسافر. بدین منظور ابتدا اطلاعات مربوط به مطالعات اقلیمی، آمار حمل و نقل در بنادر و هزینه ساخت و تعمیر و نگهداری شناورها ارائه شده و سپس با توجه به مطالعاتِ امکان‌سنجیِ انجام شده، خصوصیات شناورهای مناسب برای باربری و مسافربری معرفی گشته است. در این کتاب ابتدا برای هر شناور مشخصات ابعادی و خطوط بدنه با کمک شناورهای مشابه تخمین زده شده است. سپس با طراحی اولیه جانمایی عمومی، محاسبات هیدروستاتیک و تعادل شناور انجام شده است. برای تعیین موتور شناور، توانِ از روش‌های آماریِ متداول و همچنین تست مدل شناور استفاده شده است. محاسبات طراحی سازه نیز در این کتاب ارائه شده و از آنجا که روش ساخت شناور نیز مورد نظر بوده اصول مرتبط با ساخت شناورهای فایبرگلاس و فولادی به تفصیل تشریح است. در انتهای کتاب، نتایج و روند کار خلاصه شده است.

کلیدواژه ها

خلیج فارس , شناور مسافربری , شناور باربری , طراحی مناسب , تست مدل

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.