برنامه ریزی تصادفی واحدهای ابی وحرارتی با درنظرگرفتن قیود امنیت استاتیکی سیستم قدرت درمحیط تجدید ساختار یافته

  • سال انتشار: 1394
  • محل انتشار: سازمان آب و برق خوزستان
  • کد COI اختصاصی: R-1047568
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 738
دانلود فایل این طرح

نویسندگان

حیدرعلی شایانفر

مهدی کرمی

جمشید آقایی

محمود جورابیان

چکیده

< p dir="RTL"> یکی از مهمترین مسایل در برنامه ریزی کوتاه مدت سیستم های قدرت تجدیدساختاریافته، مساله برنامه ریزی تولید واحدها یا هماهنگی کوتاه مدت واحدهای ابی- حرارتی (< span dir="LTR"> STHTC< /span> ) با در نظر گرفتن قیود امنیت (< span dir="LTR"> SCUC< /span> ) است. هدف اصلی در این برنامه ریزی تعیین ارایش تولید واحدهای نیروگاهی و تعیین سطح تولید هر یک از واحدهای قرارگرفته در مدار، در افق برنامه ریزی است. بنابراین هماهنگی کوتاه مدت واحدهای ابی و حرارتی یک مساله بهینه سازی پیچیده، غیرخطی و با ابعاد بزرگ در سیستم قدرت می باشد. در این راستا، در ابتدا با توجه به نیاز به حل بهینه تر مساله < span dir="LTR"> STHTC< /span> که نیازمند در نظر گرفتن مدلی کامل و جامع از قیود و مشخصه های واقعی عملیاتی هر دو نوع نیروگاه حرارتی و ابی است، مدل سازی دقیق قیود عملیاتی این واحدها مورد توجه قرار می گیرد. برای افزایش سرعت محاسبات، فرمول بندی غیر خطی قیود واحدها با استفاده از تقریب تکه ای خطی تبدیل به فرمول بندی بر اساس روش برنامه ریزی خطی امیخته اعداد صحیح (< span dir="LTR"> MILP< /span> ) شده که امروزه به عنوان قوی ترین روش برای مسایل بهینه سازی خطی شناخته شده است.< /p> < p dir="RTL"> از طرفی حل مساله هماهنگی کوتاه مدت واحدهای ابی و حرارتی با در نظر گرفتن قیود امنیت < span dir="LTR"> AC< /span> شبکه به دلیل در نظر گرفتن معادلات پخش بار < span dir="LTR"> AC< /span> تبدیل به یک مساله بسیار بزرگ و پیچیده برنامه ریزی غیرخطی امیخته عدد صحیح (< span dir="LTR"> MINLP< /span> ) می گردد. در این رساله با ارایه یک راه حل جدید بر اساس روش تجزیه بندرز، با تبدیل مساله پیچیده برنامه ریزی امنیت-مقید مشارکت واحدهای ابی و حرارتی با در نظر گرفتن قیود امنیت < span dir="LTR"> AC< /span> اولیه به یک مساله اصلی، شامل یک < span dir="LTR"> UC< /span> و توزیع اقتصادی بار (< span dir="LTR"> ED< /span> ) اولیه با استفاده از پخش بار< span dir="LTR"> DC < /span> و تعدادی زیر مساله شامل چک کردن قیود امنیتی < span dir="LTR"> AC< /span> شبکه، ان را قابل حل می کند. در ادامه رساله، به منظور در نظر گرفتن اثرات عدم قطعیت های مختلف (شامل تغییرات غیرمنتظره بار، خروج غیرمنتظره ژنراتور، خطوط یا تجهیزات انتقال) موجود در سیستم های قدرت تجدید ساختار شده، یک برنامه ریزی تصادفی برای حل مساله برنامه ریزی امنیت-مقید مشارکت واحدهای ابی و حرارتی بکار گرفته شده است. طرح پیشنهادی، شامل تصمیم گیری و برنامه ریزی در دو مرحله می باشد: مرحله اول این برنامه شامل برنامه ریزی مشارکت واحدها با در نظر گرفتن قیود خطوط انتقال در شرایط ماندگار سیستم و مرحله دوم برای تضمین امنیت در سناریوهای مختلف سیستم است. نتایج اجرای برنامه ریزی تصادفی بر مساله < span dir="LTR"> STHTC< /span> نشان دهنده کارایی روش پیشنهادی می باشد. لازم به ذکر است که در تمامی مراحل پیاده سازی طرح های پیشنهادی، از شبکه نمونه 118 شینه < span dir="LTR"> IEEE< /span> شامل واحدهای ابی < span dir="LTR"> cascade< /span> استفاده شده است.< /p>

کلیدواژه ها

هماهنگی کوتاه مدت واحدهای ابی- حرارتی، برنامه ریزی امنیت-مقید مشارکت واحدها (SCUC)، روش تجزیه بندرز، برنامه ریزی تصادفی، برنامه ریزی خطی امیخته اعداد صحیح (MILP)

طرح های پژوهشی مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.