تحلیل تاثیر علامت دهی بر جذابیت سازمان برای متقاضی؛ تبیین نقش نگرش و هویت یابی متقاضی

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: پژوهش های مدیریت منابع انسانی، دوره: 11، شماره: 4
  • کد COI اختصاصی: JR_HRMAN-11-4_006
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 475
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

الهام ابراهیمی

استادیار پژوهشکده اقتصاد و مدیریت، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، تهران

الناز نجاتی کریم آباد

کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشکده مدیریت دانشگاه علامه طباطبایی، تهران

علی شجاع

کارشناس ارشد مدیریت بازرگانی، دانشکده مدیریت دانشگاه خوارزمی، تهران

چکیده

نظریه علامت دهی (سیگنالینگ) که منشا اقتصادی دارد، به بررسی عدم تقارن اطلاعات بین دو طرف می پردازد و به علائم ارسال شده برای تعدیل این اطلاعات نامتقارن اشاره می کند. این مفهوم، اخیرا وارد ادبیات مدیریت منابع انسانی شده و در بحث جذب و استخدام از آن بهره گرفته می شود. هدف پژوهش حاضر، استفاده از این مفهوم در ایجاد جذابیت سازمان برای کارجویان است. بدین منظور، تاثیر متغیر علامت دهی (متشکل از دو بعد علائم سطح فردی و علائم سطح سازمانی) بر نگرش متقاضی نسبت به سازمان به عنوان متغیر میانجی و تاثیر آن بر جذابیت سازمان بررسی شد. نقش تعدیلگر هویت یابی در رابطه میان علامت دهی و نگرش متقاضی نسبت به سازمان نیز تبیین شد. این پژوهش ازلحاظ هدف، کاربردی و ازنظر نحوه گردآوری داده ها توصیفی- پیمایشی است. جامعه هدف شامل تمامی کارجویان شرکت کننده در نمایشگاه کار سال 1397 بودند. روش تحلیل داده ها، مدل‎سازی معادلات ساختاری با رویکرد حداقل مربعات جزیی و نرم‎افزار Smart PLS2.6 بود. نتایج آزمون فرضیه های پژوهش نشان داد، علائم سطح فردی و علائم سطح سازمانی تاثیر معنی داری بر نگرش متقاضیان به سازمان دارند. تاثیر نگرش متقاضیان به سازمان بر جذابیت سازمان برای آنان نیز تایید شد. نقش تعدیل گری هویت یابی سازمانی در رابطه میان علائم سطح سازمانی و نگرش کارجویان به سازمان تایید شد، اما این متغیر، تعدیل گر معنی داری در رابطه میان علائم سطح فردی و نگرش متقاضیان به سازمان نبود.

کلیدواژه ها

نظریه علامت دهی, هویت یابی سازمانی, نگرش کارجویان, جذابیت سازمان

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.