تاثیر عنصر نایوبیم بر ساختار و خواصمکانیکی فولادهای میکروآلیاژی ریختگی
- سال انتشار: 1385
- محل انتشار: دهمین کنگره سالانه انجمن مهندسین متالورژی ایران
- کد COI اختصاصی: CIMS10_227
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 1066
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد دانشکده مواد و متالورژی دانشگاه تهران
دانشجوی دکترای دانشکده مواد و متالورژی دانشگاه تهران
استادیار دانشکده مواد و متالورژی دانشگاه تهران
چکیده
پیشرفت تکنولوژی و نیاز روزافزون به فولادهایی با استحکام بالا، قابلیت جوشکاری و چقرمگی مناسب،منجر به استفاده گسترده از فولادهای میکروآلیاژ در صنایع امروز شده است. در پژوهشحاضر فولاد میکروآلیاژی حاوی نایوبیم و ترکیب پایه فاقد عنصر میکروآلیاژی جهت مقایسه، پساز ریخته گری در کوره القایی در حالت ریختگی مورد بررسی قرار گرفتند. در ابتدا مطالعات ریزساختاری بر روی نمونه ها انجام شد و کسر حجمی پرلیت،اندازه دانه فریت و فاصله متوسط بین لایه های پرلیتدر شرایط مختلف اندازه گیری شد. سپسنمونه های کششو ضربه جهت بررسی خواصمکانیکی تهیه شدند. افزودن عنصر میکروآلیاژی نایوبیم در حالت ریختگی باعث افزایشسختی و استحکام می شود که می تواند ناشی از افزایشکسر حجمی پرلیت و ریزدانگی فریت باشد. همچنین به دلیل تمایل بسیار زیاد نایوبیم به ترکیب با کربن و نیتروژن و تشکیل رسوبات کاربونیتریدی استحکام و سختی افزایشمی یابد که به دلیل بالا بودن دمای تشکیل رسوبات کاربونیتریدی نایوبیم درشت می باشد. چقرمگی و انرژی ضربه در حالت ریختگی پایین است که می توان آن را به درشت بودن رسوبات، بعلت بالا بودن دمای تشکیل رسوبات کاربید و نیترید نایوبیم نسبتداد.کلیدواژه ها
فولادهای میکروآلیاژی، ریختگی، خواصمکانیکی، نایوبیممقالات مرتبط جدید
- تحلیل عددی تاثیر متغیرهای ضخامت و طول نمونه بر ناهمگنی کرنش ورق مسی براساس تعداد پاس های فرایند پرس کاری شیاری
- بهینه سازی سیستم راهگاهی و کاهش عیوب ریخته گری در پروانه پمپ با استفاده از نرم افزار Pro-CAST
- تاثیر انجماد نفوذ یکنترل شده بر سینتیک همگن سازی آلیاژ ۷۰۶۸ آلومینیم
- کاربرد تکنولوژی و فناوری در تولیدات خودرو و مهندسی مکانیک
- مروری بر فرصت ها و چالش های هوش مصنوعی در حوزه استخراج از معادن
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.