مقایسه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی کمپوست معمولی (سرد) و ورمی کمپوست

  • سال انتشار: 1385
  • محل انتشار: همایش خاک، محیط زیست و توسعه پایدار
  • کد COI اختصاصی: SESDC_015
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2588
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

حسینعلی علیخانی

عضو هیات علمی پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران

چکیده

از مزیت های عمده ورمی کمپوست نسبت به کمپوست معمولی (سرد) می توان : عدم بوی نامطبوع pH، تعدیل شده، Ec کم و غلظت قابل جذب بالای عناصری چونP ،N و K را نام برد. بویژه اسیدهای آلی تولید شده در حین فرآوری ورمی کمپوست، اکثرًا کلات کننده های آلی هستند که عناصر غذایی ریزمغذی از جملهCu ، Zn ،Fe و... را بخود جذب نموده و به تدریج در اختیار گیاه قرار می دهد ( ۱و ۲و ۵) در تولید ورمی کمپوست برخلاف فرآیند تولید کمپوست معمولی مرحله ترموفیلی که موجب حذف بخش اعظم عوامل بیماریزا از کمپوست می گردد وجود ندارد، در عوض کرم های کمپوستی با عبور کلیه مواد آلی از سیستم گوارشی خود، ورمی کمپوست را به کودی پاک و نسبتًا عاری از عوامل بیماریزا خصوصًا انواع حادی چون کلی فرم مبدل می سازد( ۵) مسلمًا ارزش غذایی ورمی کمپوست تولید شده تا حدود زیادی به نوع و ماهیت مواد اولیه بکار رفته بستگی دارد، لذا منبع غذایی مناسب کرم، بعلاوه مناسب ترین درصد اختلاط مواد غذایی مختلف می تواند نقش قابل توجهی در سرعت رشد، تکثیر و تغذیه کرم داشته و در نهایت ورمی کمپوستی با کیفیت و مرغوبیت بالا تولید نماید( ۳ و ۶) هدف اصلی در این تحقیق مقایسه اثر مواد بستر متفاوت و نقش آن در رشد و تکثیر کرم و نیز مرغوبیت و میزان حاصلخیزی ورمی کمپوست و کمپوست معمولی (سرد) حاصله می باشد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.