بررسی اثرات مستقیم و غیر مستقیم قابلیت یادگیری سازمانی بر عملکرد سازمانی با تاکید بر نقش میانجی عملکرد نو آورانه: مطالعه موردی شرکت فولاد غدیر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM01_662
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 541
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهره رعنایی

دانش آموخته رشته مدیریت مالی ،گروه حسابداری و مدیریت، دانشگاه آزاد اسلامی، نی ریز، ایران

نرگس صمدپور(نویسنده مسئول)

استادیار اقتصاد،گروه مدیریت و حسابداری، واحد نی ریز، دانشگاه آزاد اسلامی ، نی ریز، ایران

چکیده

شناخت کافی از وضعیت عملکرد صنایع مختلف، سیاست گذاران را در جهت بهبود وضعیت بخشهای صنعتی کمک میکند قابلیت یادگیری سازمانی یک عامل تعیین کننده مهم درعملکرد سازمانی و نوآوری است. هدف پژوهش حاضر به بررسی اثرات مستقیم و غیر مستقیم قابلیت یادگیری سازمانی بر عملکرد سازمانی با تاکید بر نقش میانجی عملکرد نو آورانه در شرکت فولاد غدیر میپردازد. این تحقیق برحسب هدف از نوع کاربردی و برحسب نحوه جمع آوری داده ها توصیفی از نوع همبستگی- پیمایشی است. جامعه آماری این پژوهش را کلیه کارکنان شرکت فولاد غدیر نی ریز تشکیل میدهند که تعداد ۱۴۳ نفر به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند . برای جمع آوری اطلاعات از روش میدانی و کتابخانه ای استفاده شد. جهت گردآوری اطلاعات از پرسشنامه قابلیت یادگیری سازمانی چیوا و همکاران (۲۰۰۷)؛ عملکرد نوآورانه هوآنگ و لی (۲۰۰۹) و عملکرد سازمانی هرسی و گلداسمیت (۱۹۸۰) استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده ازنرم افزار Spss۲۱ و Lisrel۱.۰۸ و جهت بررسی فرضیه های تحقیق از تکنیک مدل معادلات ساختاری استفاده شد. طبق نتایج حاصل از آزمون فرضیه های پژوهش، قابلیت یادگیری سازمانی تاثیر مثبت بر عملکرد نوآورانه و عملکرد سازمانی دارد. عملکرد نوآورانه تاثیر مثبت بر عملکرد سازمانی دارد و قابلیت یادگیری سازمانی از طریق عملکرد نوآورانه بر عملکرد سازمانی تاثیر مثبت دارد.

کلیدواژه ها

قابلیت یادگیری سازمانی، عملکرد نوآورانه، عملکرد سازمانی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.