بررسی سلسله مراتب تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران با روش رگرسیون کوانتایل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM01_515
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 824
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد ندیری

استادیار، دانشگاه تهران

رحمت اله عباسپور مرزبالی

کارشناس ارشد مدیریت مالی دانشگاه تهران

سیدحسن مسعودی علوی

دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت مالی دانشگاه تهران

چکیده

منابع مالی شرکتها بر اساس سیاست تامین مالی آنها به دو بخش منابع مالی داخلی (سود انباشته) و منابع مالی خارجی ( بدهیهای کوتاهمدت و بلندمدت و انتشار سهام جدید) تقسیم میشوند. تامین مالی شرکت از محل منابع برون و درون سازمانی همواره از جمله چالش های تصمیم گیری مدیریت است. بهترین ابزار تامین مالی با توجه به شرایط داخلی شرکت و منبع تامین مالی کننده متفاوت بوده و انتخاب آن با در نظر گرفتن این شرایط و معیارها امکان پذیر است. حجم تامین مالی نیز عامل مهمی است، زیرا برخی منابع تامین مالی در میزان تامین مالی که قادر به انجام آن هستند محدودیت دارند. این مطالعه با استفاده از الگو رگرسیون کوانتایل به بررسی سلسله مراتب تامین مالی شرکتهای پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1385-1394 پرداخته است که با توجه به شرایط و محدودیتهای پژوهش 65 شرکت مورد بررسی قرار گرفت. نتایج نشان میدهد که اولین درجه از سلسله مراتب تامین مالی (یعنی داخلی- خارجی) در نمونه مورد بررسی این تحقیق تایید میشود، به طوریکه سرمایهگذاریها به وجوه داخلی حساس تر از وجوه خارجی تقریبادر همه سطوح سرمایه گذاری هستند. اما، پشتیبانی تجربی برای مرحله دوم سلسله مراتب تامین مالی (یعنی بدهی- سهام) ضعیف است، نتایج آزمون این مرحله نشان میدهد که شرکتها در تمام سطوح سرمایه گذاری تامین مالی از طریق حقوق صاحبان سهام را بر تامین مالی از طریق بدهیها ترجیح میدهند.

کلیدواژه ها

ساختار سرمایه، سلسله مراتب تامین مالی، روش رگرسیون کوانتایل، منابع تامین مالی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.