ارائه مدلی برای انتخاب دانشجوی برتر با تکنیک AHP

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
  • کد COI اختصاصی: CSIEM01_196
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 433
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

میلاد پوراسماعیل

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های کلان-دانشگاه جامع امام حسین(ع)،

محمدمهدی گلدان

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های کلان-دانشگاه جامع امام حسین(ع)،

حسن شمشیری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی سیستم های کلان-دانشگاه جامع امام حسین(ع)،

چکیده

ازآنجا که اتخاذ تصمیم صحیح و به موقع میتواند تاثیر به سزایی در زندگی شخصی و اجتماعی انسانها داشته باشد ضرورت وجود یک فن قوی که بتواند انسان را در این زمینه یاری کند کاملا0 محسوس میباشد. یکی از کارآمدترین این فنها فرایند تحلیل سلسله مراتبی Analytical hierarchy process است که برای اولین بار توسط توماس ال ساعتی در ده هی 1970 مطرح شد. این فن بر اساس مقایسه های زوجی بنانهاده شده و امکان بررسی سناریوهای مختلف را به مدیران میدهد. این فرایند با توجه به ماهیت ساده و درعینحال جامعی که دارد مورد استقبال مدیران و کاربران مختلف قرارگرفته است.در این پژوهش سعی شده است با استفاده از فرایند تحلیل سلسله مراتبی، روش نوینی در مسئله انتخاب دانشجوی برتر ارائه شود. برای شناسایی معیارهای کلیدی از مرور ادبیات و مطالعه آیتم های مربوطه استفاده شد و برای اولویتبندی و یافتن میزان اهمیت شاخص های انتخاب دانشجوی برتر و ارزیابی دانشجویان، از فرایند تحلیل سلسله مراتبی سود برده شده است. جهت آزمایش نتایج حاصل از این کار پژوهشی فن حاصله به صورت حل یک مسئله پیاده گردیده که در این تحقیق موجود میباشد. به این منظور پنج معیار اصلی تعیین شده (فعالیتهای آموزشی، فعالیتهای پژوهشی، انضباط، فعالیتهای فرهنگی و فعالیتهای اجتماعی) را مبنا قرار داده و سه نفر دانشجوی رتبه های اول، وسط و آخر فارغ التحصیل را، بر اساس معیارهای احصا شده مجددا0 اولویت بندی میگردند

کلیدواژه ها

تحلیل سلسله مراتبیAHP، انتخاب دانشجوی برتر، روشهای تصمیم گیری چندمعیارهMCDM، تصمیم گیری چندشاخصهMADM

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.