بررسی رابطه بین ویژگی های شرکت و کیفیت سود شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران (مطالعه موردی: شرکت های صنایع پتروشیمی و سیمان)
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس بین المللی چالش ها و راهکارهای نوین در مهندسی صنایع و مدیریت و حسابداری
- کد COI اختصاصی: CSIEM01_124
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 541
نویسندگان
کارشناسی ارشد حسابداری، دانشکده حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد نور، مازندران
چکیده
در این مقاله به بررسی رابطه بین ویژگی های شرکت و کیفیت سود شرکت های صنایع پتروشیمی و سیمان پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران می پردازیم. بدین منظور، از بین شرکت های صنایع پتروشیمی و سیمان عضو جامعه آماری پس از در نظر گرفتن یک سری شرایط، تعداد 28 شرکت در طی فاصله زمانی پنج ساله 1389-1393 برای آزمون فرضیه های تحقیق انتخاب گردیدند. در این مقاله از متغیرهایی نظیر اندازه شرکت، اهرم مالی، مالکیت نهادی، سودآوری، نقدینگی و رشد شرکت به عنوان ویژگی های شرکت ها و به عنوان متغیرهای مستقل و از اقلام تعهدی اختیاری که از طریق مدل تعدیل شده جونز برای سنجش کیفیت سود و به عنوان متغیر وابسته استفاده شده است. با استفاده از آزمون های F لیمر و هاسمن، از بین روش های اثرات مشترک، اثرات ثابت و اثرات تصادفی برای برازش مدل و آزمون فرضیه ها، روش اثرات ثابت انتخاب گردید. نتایج بدست آمده حاکی از آن بوده است که بین متغیرهای اندازه شرکت و مالکیت نهادی با کیفیت سود رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد. اما این رابطه بین اهرم مالی و کیفیت سود، منفی و معنی دار می باشد. علاوه بر این، ارتباط معنی داری بین متغیرهای سودآوری، نقدینگی و رشد شرکت با کیفیت سود مشاهده نشده است.کلیدواژه ها
ویژگی های شرکت، کیفیت سود، شرکت های صنایع پتروشیمی و سیمان.مقالات مرتبط جدید
- بررسی عوامل موثر بر توسعه عملکرد شغلی در سازمان تامین اجتماعی مورد مطالعه استان مازندران
- مروری بر شایستگی های مدیران منابع انسانی در راستای تفکر پارادوکسی
- توصیف نقش سیستم های اطلاعاتی منابع انسانی در مدیریت منابع انسانی مبتنی بر شواهد
- از تکنواسترس تا نارضایتی: نقش میانجی تعارض کار-خانواده در سازمان انتقال خون ایران
- تغییر در ادراک کارکنان هنگام ادغام هوش مصنوعی با مدیریت منابع انسانی با نقش واسطه اعتماد به فناوری
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.