ارائه راهکارهای اقلیمی در معماری جهت نیل به آسایش حرارتی در شهر مشهد

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: نخستین همایش ملی مسکن پایدار
  • کد COI اختصاصی: SUSHCONF01_059
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1067
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

شیوا فریور

گروه معماری، دانشکده معماری و هنر گیلان، دانشگاه گیلان، ایران

آمنه آقا ربیع

گروه معماری، دانشکده معماری و هنر گیلان، دانشگاه گیلان، ایران

چکیده

تعیین شرایط آسایش حرارتی در محدوده های اقلیمی مختلف، ضرورت گرمایش و سرمایش مکانیکی را به حداقل می رساند و موجب صرفه جویی در مصرف انرژی می شود. مطالعه حاضر در تلاش است تا با ارائه راهکارهای معماری اقلیمی در شهر مشهد، به حداکثر آسایش حرارتی و بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان دست یابد. این کنکاش از لحاظ روش شناسی توصیفی– تحلیلی است. ابزار جمع آوری داده ها، مطالعات کتابخانه ای و داده های 15 ساله اقلیمی مشهد از سال ( 2004-2018 )، از سایت سازمان هواشناسی و سایت های معتبر جهانی است. تحلیل یافته ها حاکی از آن است که بدون هیچ گونه تمهیدات معماری، 2 ماه از سال (اوایل اردیبهشت تا اوایل خرداد) و (اوایل شهریور تا اوایل مهر) در محدوده آسایش، 3 ماه از سال (اوایل خرداد تا اوایل شهریور) بالای حد آسایش و حدود 5 تا 7 ماه از سال )اوایل آبان تا اواخر فروردین( زیر حد آسایش و در محدوده دوره سرد قرار دارد، به عبارتی نیاز به گرمایش در مشهد بیشتر است و طول دوره سرد در مقایسه با دوره گرم، بخش بیشتر ایام سال را به خود اختصاص می دهد. به طورکلی با توجه به نتایج تحلیل نمودار سایکرومتریک، داده های آب و هوایی مشهد و استفاده از تمهیدات معماری از قبیل فرم و جهت گیری بهینه، سیستم های غیر فعال، مصالح با ضریب انتقال حرارت سطحی کم و سایبان مناسب، می توان در کنار بهبود شرایط آسایشحرارتی، موجبات صرفه جویی در مصرف انرژی را فراهم کرد.

کلیدواژه ها

معماری؛ طراحی اقلیمی؛ آسایش حرارتی؛ سایکرومتریک؛ مشهد

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.