بازشناسی خودکار کد کانتینرها مبتنی بر روش نواحی حدی بیشینه ی پایدار و شبکه های عصبی کان وول و شنال

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: یازدهمین کنفرانس ملی و اولین کنفرانس بین‌المللی بینایی ماشین و پردازش تصویر ایران
  • کد COI اختصاصی: ICMVIP11_018
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 440
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمدرضا توحیدی

دانش آموخته کارشناسی ازمایشگاه پژوهشی یادگیری عمیق گروه مهندسی کامپیوتر دانشکده مهندسی پردیس فارابی دانشگاه تهران ایران

کاظم فولادی قلعه

استادیار ازمایشگاه پژوهشی یادگیری عمیق گروه مهندسی کامپیوتر دانشکده مهندسی پردیس فارابی دانشگاه تهران ایران

چکیده

با توجه به نیاز به بازشناسی خودکار کد کانتینرها در سامانه های نوین مدیریت کانتینرها در بندرها و پایانه های گمرکی، روش های معدودی برای حل این مسئله ارائه شده است. دردهه های اخیر روش های مشابهی برای بازشناسی کد کانتینردر مقایسه با بازشناسی پلاک خودرو با چالش های بیشتری از جمله عدم وجود ساختار شکلی و رنگی ثابت و شرایط نوری غیر یکنواخت مواجه است. دراین مقاله یک روش مبتنی بر تکنیک های بینایی کامپیوتری و شبکه های عصبی کانوولوشنال برای حل مساله ی بازشناسی کد کانتینر ارائه شده است. در این روش به منظور مکان یابی محل کد کانیتنر ازنواحی حدی بیشینه ی پایدار، برای قطعه بندی کاراکترها از تحلیل افکنش های افقی و عمودی و برای بازشناسی کاراکترهای قطعه بندی شده، از شبکه های عصبی کانوولوشنال استفاده شده است. ارزیابی نتایج تجربی روش ارائه شده، نشان دهنده ی کارآمدی آن در شرایط نوری، زاویه ای و رنگی متفاوت درتصاویر کانتینرها بوده است.

کلیدواژه ها

بازشناسی نوری کاراکترها، شبکه ی عصبی کانولوشنال، کد کانتینر، نواحی حدی بیشنه ی پایدار

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.