تحلیل نظری الگوی تعادل عمومی اسلامی بازار سرمایه و ارتباط آن با فقر

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین جشنواره تالیفات برتر علوم انسانی اسلامی،جایزه ویژه علامه جعفری (رض)
  • کد COI اختصاصی: IHTF02_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 599
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مجید بابایی

فارغ التحصیل دکتری علوم اقتصادی از دانشگاه علامه طباطبایی

چکیده

امروزه بسیاری از کشورهای جهان اسلام با فقر و توسعه نیافتگی مواجه هستند. عوامل گوناگون سیاسی، اقتصادی و فرهنگی در پیدایش این پدیده موثر بوده است. در میان عوامل اقتصادی، حاکمیت نظام بهره نقش تعیین کننده ای در تشدید فقر داشته است. در دهه های اخیر، این معضل، در کنار دغدغه دین باوری، دانشمندان مسلمان را بر ترسیم الگوهای بانکداری بدون ربا بر اساس دیدگاه مشارکت واداشته است. در این مقاله عوامل اقتصادی پیدایش فقر، راهکارها و چالشهای اجرایی نمودن آن در چارچوب یک الگوی تعادل عمومی که سیستم مالی آن مبتنی بر بانکداری مشارکت است، مورد بررسی قرار خواهد گرفت. جهت دست یافتن به این امر ابتدا لازم است تعادل بازارهای سرمایه، پول، کالا و خدمات را نیز برقرار نمود. در نتیجه در مقاله حاضر به تببین یک مدل نظری جهت ایجاد تعادل در تمامی بازارها خواهیم نمود. بانکداری مشارکتی، به علت تخصیص بهینه منابع مالی بر اساس هزینه های فرصت، موجب میگردد میزان بهره وری سرمایه افزایش یابد؛ که این امر میتواند سطح سرمایه گذاری را افزایش داده و به تبع آن رشد اقتصادی را افزایش دهد؛ که در صورت توزیع عادلانه درآمد امکان کاهش سطح فقر وجود خواهد داشت. تحقیق حاضر بسط جامعی از نظریات مختلف در زمینه تعادل بازار سرمایه در یک سیستم بانکداری اسلامی است.

کلیدواژه ها

بانکداری اسلامی، فقر، ربا، PLS

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.