الگوبندی محرک های اثرگذار بر گزارشگری مالی متقلبانه با تاکید بر لوزی تقلب: روش رگرسیون فرا تحلیل

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین جشنواره تالیفات برتر علوم انسانی اسلامی،جایزه ویژه علامه جعفری (رض)
  • کد COI اختصاصی: IHTF02_029
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 777
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

محمد نمازی

دانشگاه شیراز، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، بخش حسابداری، شیراز، فارس، ایران

سمیه حسینی نیا

دانشگاه شیراز، دانشکده اقتصاد، مدیریت و علوم اجتماعی، بخش حسابداری، شیراز، فارس، ایران

چکیده

تقلب مالی از زمانهای قدیم وجود داشته (دورماینی، فلمینگ، کرانچر و ریلی، (556 :2012 و کشف آن در طول قرنها در حال پیچیده تر و مشکل تر شدن است (کرامبیاکاپردایز و پاپاسترجا، .(481 :2016 صورتهای مالی متقلبانه به عنوان تقلب مدیریت شناخته میشود و نوعی تقلب است که با گمراهسازی صورتهای مالی بر سهامداران و سایر ذینفعان تاثیر منفی میگذارد (الیوت و ویلینگ هام، .(171 :1980 طبق گفته یو، ژانگ و ژنگ (2015) تقلب مدیریت، نوعی ظهور کلاسیک مسائل نمایندگی و حاکمیت شرکتی ضعیف است (یو، ژانگ و ژنگ، .(54 :2015 تقلب های مالی تحت تاثیر سازه های مختلف داخلی و خارجی قرار دارند (کماردین، اسماعیل و مصطفی، .(638 :2012 در نتیجه، پژوهشگران در زمینه گزارشگری مالی متقلبانه نیز، از سازه های تاثیرگذار داخلی و خارجی مختلفی استفاده کرده اند و نتایج آنها گاه با یکدیگر متناقص است. به عنوان نمونه کارسلو و نگی (2004 a & b) و چن، فرث، گائو و رویی (2006) در پژوهش خوددریافتند که رابطه ای بین اندازه هیئت مدیره و گزارشگری مالی متقلبانه وجود ندارد. این در حالی است که نتایج پژوهش جانسون و کری (2015) بیانگر این است که بین اندازه هیئت مدیره با احتمال گزارشگری مالی متقلبانه رابطه منفی و معناداری وجود دارد. بنابراین، یکی از معضلات مهم پژوهشگران، در زمینه تقلب مالی، وجود یافته های متضاد ارائه شده به وسیله پژوهشگران قبلی در زمینه های مورد مطالعه است. در این گونه موارد، شرکتها نمیدانند که از چه یافته هایی باید در عمل استفاده نمایند. همچنین، پژوهشگران جدید دچار سردرگمی شده و مطمئن نیستند که کدامیک از یافته ها را باید مبنای مطالعه و فرضیه سازی خود قرار دهند. افزون بر این، با وجود تلاشهای فراوان، محرکهای موثر بر گزارشگری مالی متقلبانه به گونه جامع شناسایی نشده است.پژوهش حاضر، به منظور رفع معایب بالا و گسترش ادبیات موضوع در این زمینه، با به کارگیری رگرسیون فراتحلیل، تلاش میکند تا ضمن بررسی سیر تطور تاریخی نظریه ها و پیشینه تقلب پژوهشهای منتشر شده متضاد، به این مساله بپردازد که کدام موارد از لوزی تقلب (توجیه، انگیزه، فرصت و قابلیت) منجر به گزارشگری مالی متقلبانه میشوند به عبارت دیگر، 1( چه محرکهای مهمی در ارتکاب تقلبهای مالی موثرند 2( چگونه میتوان از روش فراتحلیل جهت ) تعیین این محرکها استفاده کرد 3( تاثیر سازههای مهم )بازه زمانی و نوع کشورها( بر ارتکاب تقلب چیست و 1 الگوی نهایی تقلب مالی چیست

کلیدواژه ها

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.