گزارش بررسی مسائل زیست محیطی معدن مس سرخه مرند

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
  • کد COI اختصاصی: EMGBC02_033
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 1685
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

سامیه باباپوراقدم

کارشناسی ارشد زمین شناسی مهندسی، واحد اهر، دانشگاه آزاد اسلامی ، اهر، ایران.

حبیب عابدی

کارشناسی ارشد جغرافیای طبیعی، ژئومورفولوژی در برنامه ریزی محیطی

چکیده

عملیات معدنکاری نیز بعنوان یک فعالیت در تغییرات زیست محیطی نقش دارد که با استفاده از فناوری های نوین می توان ضمن بهره برداری اصولی از آنها ضرر و زیان وارده بر محیط زیست را کاهش و به حداقل رساند. جهتشناخت نقش فعالیت معدنی در محیط زیست نیز ضروری است مراحل و پروسه های استخراج کانه و فرآوری آن مورد بررسی دقیق قرار گیرد. معدن مس سرخه در فاصله 18 کیلومتری جنوب غربی بخش کشکسرای در موقعیت جغرافیایی طول شرقی (فرمول در متن اصلی مقاله) و عرض شمالی (فرمول در متن اصلی مقاله) و در حواشی روستای سرخه واقع شده که از طریق جاده مرند- خوی ضمن عبور از کشکسرای و روستای قرمزی قشلاق به روستای سرخه منتهی می شود فاصله معدن تا مرند 34 کیلومتر می باشد. طرح معدن مس سرخه در دو فاز کلی اجرایی و بهره برداری وتولید برنامه ریزی شده که فاز بهره برداری و تولید آن در چند مرحله صورت خواهد گرفت بهره برداری از کانسار مس سرخه در یک دور 8 ساله به دو روش روبازو زیرزمینی و انباشت سنگهای باطله بصورت دپوی جنبی در مجاورت سایت معدن صورت می گیرد.میزان ذخایر کانسنگ مس قابل بهره برداری این معدن معادل 120000 تن با عیار متوسط 2 درصد می باشد که میزان استخراج سالیانه 15000 تن و بهره برداری 8 ساله برای آن تعیین شده است. تامین برق طرح به جهت دوری از شبکه سراسری بوسیله دیزل ژنراتور خواهد بود و آب مورد نیاز کارخانه نیز که حدود 2/5 متر مکعب در ساعت خواهد بود از رودخانه ها و چشمه های منطقه تامین خواهد شد .در طی عملیات باطله برداری و شروع به کار کامل کارخانه حدود 25 نفر مشغول به کار خواهند بود.همچنین جهت مهار مواد زائد تغلیظ و عدم ارتباط مواد فوق با آب های جاری محدوده معدن سد باطله خاکی در محل مناسبی در نزدیکی معدن احداث خواهدشد. همچنین به منظور پیشگیری ، کاهش و کنترل آثار و پیامد های منفیاحتمالی از واحدهای مختلف تشکیل دهنده طرح وبا عنایت به اینکه عملا حذف کامل آثار و پیامدهای منفی طرح امری غیر ممکن است لذا در نهایت با ارائه و آموزش روشها و راهکارهای مهندسی ، مدیریتی و تلفیقی از آنهامتناسب با فعالیت های مربوط به هر واحد نسبت به کاهش اثرات اقدام می گردد

کلیدواژه ها

هماتیت ، کانه ، محیط زیست، مس سرخه ، کانسار، دپو ، روباز و زیرزمینی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.