کاهش اعوجاج ونوسان مقادیراستحکام کششی محصول فرایند دو مرحله ای نورد سرداز جنس آلیاژ Ti-6Al-4V
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: دومین کنفرانس بین المللی توسعه فناوری مهندسی مواد، معدن و زمین شناسی
- کد COI اختصاصی: EMGBC02_009
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 570
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد رشته مهندسی مواد گرایش شناسایی و انتخاب مواد مهندسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
دانشیار گروه مهندسی مواد دانشکده فنی و مهندسی دانشگاه بین المللی امام خمینی (ره)
چکیده
در این تحقیق به بررسی تاثیر پارامترهایی نظیر کاهش در مقطع، نرخ کرنش و تعداد پاس نورد سرد بر استحکام کششی و فرکانس طبیعی آلیاژ Ti-6Al-4V پرداخته شده و رفتار متفاوت قطعات نورد شده از ورق این آلیاژ مورد بررسی قرار گرفته است. به همین منظور، نمونه های کششی در دو جهت طولی و عرضی از ورق نوردی تهیه و مورد آزمایش کشش قرار گرفت و فرکانس طبیعی بعضی نمونه ها نیز اندازه گیری شد. با توجه به نتایجاین پژوهش به نظر می رسد که شرایط مختلف نورد سرد به ویژه نرخ کرنش بالا، تاثیر زیادی بررفتار آنیزوتروپی این آلیاژ دارد. دراین فرآیند، رابطه استحکام کششی و فرکانس طبیعی با ازدیاد کاهش در مقطع نمونه ها بررسیو مشخص شد که در نرخ کرنش بالا به علت فعل وانفعالات ریز ساختاری آلیاژ دوفازی مذکور، استحکام کششی دچارافت نسبی می شود اما این تغییرات در بازه استحکامی قابل قبول آلیاژ Ti-6Al-4V است. همچنین فرکانس طبیعی نمونه ها با ازدیاد کاهش در مقطع کاهش می یابد.کلیدواژه ها
آلیاژ Ti-6Al-4V نورد سرد، استحکام کششی، فرکانس طبیعیمقالات مرتبط جدید
- بررسی روند تغییرات ایزوتوپ های پایدار کربن سازند سروک مرتبط با OAF۲ در یکی از میادین نفتی دشت آبادان، جنوب غرب ایران
- تکامل دیاژنتیکی کرتاسه فوقانی توالی کربناته (سازند سروک) در دشت آبادان ، ایران: شواهدی از پتروگرافی، داده های ایزوتوپی عنصری، پایدار و استرانسیوم
- بررسی ارزیابی فنی واقتصادی معدن کرومیت علی اباد با استفاده از نرم افزار کامفار
- بررسی خردایش حاصل از انفجار با استفاده از الگوریتم ژنتیک (مطالعه موردی: معدن آهک کارخانه سیمان جوین)
- بهینه سازی الگوهای حفاری و انفجار با استفاده از روش های تجربی در معادن روباز مطالعه موردی: (معدن سنگ آهن توت الماس کویر حدید)
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.