بررسی میزان کیفیت زندگی حرفه ای کارکنان عملیاتی فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 528

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

PSYCHOLOGY03_077

تاریخ نمایه سازی: 24 شهریور 1399

چکیده مقاله:

مقدمه: استرس و خستگی ناشی از فعالیت در شرایط تنش زای کارکنان فوریت های پزشکی می تواند بر بسیاری از جنبه های حیاتی و حساس عملکرد کارکنان فوریت پزشکی مانند توجه به جزئیات، توانایی حل مسئله، توانایی تصمیم گیری، توانایی حل مسئله و در نهایت کیفیت زندگی حرفه آنان تاثیر بگذارد. مواد و روش ها: این مطالعه توصیفی تحلیلی، بر روی 150 نفر از کارکنان عملیاتی فوریت های پزشکی حوزه دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر انجام شد. ابزار جمع آوری اطلاعات، پرسشنامه کیفیت زندگی حرفه ای Stamm بود که روا و پایا است. این ابزار شامل 30 گویه و 3 بعد رضایت از شفقت، فرسودگی شغلی و استرس تروماتیک ثانویه است. نمره 22 و کمتر از آن نشان دهنده سطح بالا، نمره بین 23 تا 41 سطح متوسط و نمره 42 و بالاتر نشان دهنده سطح پایین است. یافته ها: میانگین کیفیت زندگی حرفه ای آنان 13.3±122.5 بود. میانگین نمره بعد رضایت از شفقت 5.9±41.7، فرسودگی شغلی 5.1±18.5 و اجتناب و استرس ترومای ثانویه 5.1±20.7 در دامنه 10 تا 50 نمره بود. بر اساس یافته های این مطالعه 39.9%، 22.7% و 29.3% افراد به ترتیب در ابعاد رضایت از شفقت، فرسودگی و ترومای ثانویه در سطح متوسط قرار داشتند. بحث و نتیجه گیری: با توجه به اهمیت کیفیت زندگی حرفه ای پرسنل فوریت های پزشکی و تاثیر آن بر کیفیت خدمات ارائه شده توسط آناان، پیشنهاد می شود مدیران حوزه سلامت به عوامل موثر بر کیفیت زندگی حرفه ای آنان توجه کرده و برای بهبود آن برنامه ریزی نمایند.

نویسندگان

عنایت اله صفرزایی

کارشناس ارشد پرستاری، گروه پرستاری، بیمارستان علی- ابن ابیطالب، دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، زاهدان، ایران

ادریس کوهساری

کارشناس فوریت های پزشکی، مرکز فورتی های پزشکی ۱۱۵، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران

فاطمه دربان

عضو هیئت علمی گروه پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایران- دانشجوی دکتری پرستاری، مرکز تحقیقات پرستاری، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ایرانکارشناس فوریت های پزشکی، مرکز فورتی های پزشکی ۱۱۵، دانشگاه علوم پزشکی ایرانشهر، ایرانشهر، ای