مقایسه اثر بخشی آموزش مهارت های اجتماعی از طریق قصه گویی و نقاشی برکاهش پرخاشگری دانش آموزان پسر کلاس اول دوره ابتدایی دارای رفتارهایپرخاشگرانه شهر اهواز

  • سال انتشار: 1398
  • محل انتشار: سومین همایش ملی روانشناسی و آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PSYCHOLOGY03_070
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 364
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مسعود صالحی شبلیزی

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه فرهنگیان استان خوزستان

الهام کیانیان

کارشناسی ارشد روانشناسی خوزستان، اهواز، بهزستی استان خوزستان

چکیده

پرخاشگری در کودکان به عنوان عاملی است که نه تنها باعث بروز مشکلات درهمان سنینی می شود، بلکه باعث بروز مشکلات جدی در بزرگسالی می شود، پرخاشگری با ضعف در مهارت های اجتماعی ارتباط دارد. هدف از پژوهش حاضر تعیین و مقایسه تاثیر آموزش مهارت های اجتماعی از طریق روش آموزشی قصه گویی و روش نقاشی در کاهش پرخاشگری دانش آموزان پسر کلاس اول دوره ابتدایی دارای رفتارهای پرخاشگرانه شهر اهواز است. این پژوهش به شیوه نیمه آزمایشی و با طرح پیش آزمون- پس آزمون (دو گروه آزمایش و یک گروه گواه) اجرا شد. جامعه آماری این پژوهش شامل کلیه دانش آموزان پسر کلاس اول دوره ابتدایی شهر اهواز می باشد. نمونه گیری این پژوهش تصادفی خوشه ای بوده، نمونه این پژوهش شامل 62 نفر (21 نفر گروه آزمایشی اول، 19 نفر گروه آزمایشی دوم و 22 نفر گروه گواه) که به شیوه تصادفی انتخاب شد. در مرحله اول از سه گروه پیش آزمون اجرا گردید، و سپس مداخله که شامل 16 جلسه آموزش مهارت های اجتماعی از طریق روش قصه گویی برای گروه آزمایشی اول و 16 جلسه آموزش مهارت های اجتماعی از طریق روش نقاشی برای گروه آزمایشی دوم ارائه گردید. پس از مداخله پس آزمون اجرا گردید. داده های با استفاده از آزمون مانکواواریانس چند متغیری و آزمون تعقیبی بنفرنی تحلیل شدند، نتایج نشان داد که آموزش مهارت های اجتماعی از طریق روش قصه گویی و از طریق روش نقاشی بر روی کاهش پرخاشگری دانش آموزان تاثیر معناداری قصه گویی داشته است. داده ها همچنین نشان دادند که روش آموزشی قصه گویی بر کاهش پرخاشگری کلامی موثرتر از روش نقاشی و روش آموزشی نقاشی در کاهش پرخاشگری بدنی موثرتر از روش قصه گویی بوده است.

کلیدواژه ها

قصه گویی، نقاشی، پرخاشگری کلامی، پرخاشگری بدنی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.