ارزیابی رابطه بین سلامت سازمانی و اثر بخشی سازمان(مطالعه موردی: شرکت حفاری شمال)

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: همایش ملی بهبود و بازسازی سازمان و کسب و کار
  • کد COI اختصاصی: CIROB01_136
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 508
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهرداد طهماسبی برجوئی

کارشناسی مدیریت صنعتی، موسسه آموزش عالی الکترونیک ایرانیان، ایران

چکیده

یکی از مهم ترین دغدغه های مدیریت منابع انسانی ، سلامت اداری کارکنان است. سلامت اداری وضعیتی است که در آن فساد اداری در عملکرد یک سازمان، به میزان قابل قبولی کاهش یافته باشد. پژوهش حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش توصیفی – تحلیلی با استفاده از ابزار پرسشنامه می باشد. جامعه آماری پژوهش، شرکت حفاری شمال می باشند که 100 نفر به عنوان نمونه به صورت تصادفی در دسترس انتخاب شدند. روایی سوالات پرسشنامه توسط اساتید و متخصصان مورد تایید قرار گرفت، پایایی آن نیز با آزمون آلفای کرونباخ 0,91 محاسبه شد. برای تجزیه و تحلیل داده های حاصل از پرسشنامه از نرم افزار spss استفاده شده است برای بررسی فرضیه های پژوهش از آزمون رگرسیون خطی ساده استفاده شده است. نتایج آزمون رگرسیون خطی ساده نشان داد که با افزایش سلامت سازمانی (متغیر مستقل)اثر بخشی سازمان (متغیر وابسته) نیز افزایش می یابد و در مقابل با کاهش آن نیز کاهش می یابد، و سلامت سازمانی با sig=0,002 و درجه آزادی 4 و سطح اطمینان 95 درصد تاثیر مثبت و معناداری بر اثر بخشی سازمان دارد. نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که سلامت سازمانی با ضریب Beta=0,812 تاثیر مثبت و معناداری بر اثربخشی سازمان دارد. همچنین مثبت بودن عدد رگرسیون((R=0,812 نشان داد که رابطه مستقیمی سلامت سازمانی (متغیر وابسته) و اثربخشی سازمان (متغیر مستقل) وجود دارد.

کلیدواژه ها

سلامت سازمانی، اثر بخشی سازمان، کارکنان شرکت حفاری شمال

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.