صنعت کشتی سازی و انتخاب الگوی مناسب جهت انتقال تکنولوژی آن

  • سال انتشار: 1378
  • محل انتشار: اولین همایش ملی صنایع دریایی ایران
  • کد COI اختصاصی: NSMI01_026
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 2040
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

مهدی سیف

فوق لیسانس کشتی سازی (دانشگاه فنی گدانسک لهستان)، لیسانس مهندسی مکان

چکیده

با توجه به اتخاذ استراتژی توسعه صنعتی در کشور، به برنامه ای فراگیر برای مراحل اجرایی این استراتژی نیاز است. در این مسیر، صنعت کشتی سازی یکی از صنایع استراتژیک است که متاسفانه با فقدان یک برنامه کلان دریایی در کشور مواجه است. فقدان این برنامه به طور مشخص در کارخانه کشتی سازی صدرای بین الملل (اخیرا، مجتمع کشتی سازی خلیج فارس) خود را نشان می دهد. آنچه که مشخص است در این کارخانه همه چیز فراهم است غیر از برنامه ریزی و یک سیاست حمایت شده در بعد کلان دریایی که عینا در کارخانه منعکس می گردد. در این مقاله، ابتدا مختصرا به ضروریات توسعه صنعتی اشاره می گردد، سپس اهمیت و لزوم توجه به صنعت کشتی سازی در ایران عنوان می گردد و در نهایت با تاکید برعامل نرم افزاری و نیروی انسانی ، به بررسی مقوله انتقال تکنولوژی به عنوان یکی از اساسی ترین الزامات رشد و توسعه صنعت کشتی سازی می پردازیم. در بررسی مقوله انتقال تکنولوژی، ابتدا بحثی تخصصی درباره عوامل مهم انتقال تکنولوژی خواهیم داشت و به دنبال آن بر عمده ترین مواردی که به طور خاص در یک برنامه انتقال تکنولوژی در صنعت کشتی سازی باید مد نظر باشند، تاکید خواهد شد.

کلیدواژه ها

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.