بررسی و تحلیل تجارب جهانی تدوین قوانین احیاء رودخانه ها

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی شهرسازی،عمران، معماری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: UCAECONF01_056
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 535
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

کامیاب کیانی

دانشج وی کارشناسی ارشد معما ری منظر، دانشکده هنر و معما ری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

کیانوش سوزنچی

استادیار گروه معما ری، دانشکده هنر و معما ری، دانشگاه تربیت مدرس، تهران، ایران

چکیده

رودخانه های شهری یکی از مهم ترین ساختار طبیعی در شهرها هستند که همواره در معرض تهدید توسعه شهری قرار می گیرند. یکی از ابزارهای حفاظت رودخانه های شهری وضع قوانین و مقراتی برای حفاظت و نحوه بهره برداری از این رودخانه ها است. در این تحقیق برای دستیابی به یک چهرچوب اولیه برای این مهم به بررسی تطبیقی قوانین مربوط به ساماندهی و احیاء رودخانه ها در کشورهای مختلف جهان پرداخته شده است. هدف ، استخراج اموزه های لازم از این تجارب در راستای بهره گیری از این قوانین برای تدوین چارچوب های ساماندهی و احیاء منظر رودخانه ها در شهر تهران می باشد. استفاده از قابلیت های رود خانه های شهری در ارتقاء کیفیت محیطی و همچنین ایجاد فضاهای تفرجگاهی، موضوعی مهم و مورد توجه در طراحی منظر میباشد. با توجه به توسعه روز افزون مناطق شهری و ساخت و ساز چشم گیر آن ضرورت طراحی مناسب چنین فضاهایی از دو جنبه ساماندهی و احیا و جلوگیری از تخریب بیشتر و همچنین ایجاد مکانی با کیفیت به عنوان تفرجگاه های طبیعی در شهر حایز اهمیت است. در کلانشهرها و شهر تهران این موضوع به دلایل مختلف از اهمیت بیشتری برخوردار است یافته های این پژوهش نشان می دهد شاخص های مدیریت سیلاب، حفاظت، محیط زیست گیاهی و جانوری، مالکیت ها و مدیریت آب، آلودگی آب، سودآوری و مباحث اقتصادی مهمترین موارد مورد توجه در تدوین قوانین مربوط به احیاء رودخانه ها می باشد

کلیدواژه ها

رود دره، ارزش های طبیعی، زیرساخت منظر، قوانین بالادستی، حفاظت و احیاء

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.