بررسی برخی خصوصیات چند منظوره گونه انار شیطان در مناطق خشک و نیمه خشک ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی شهرسازی،عمران، معماری و محیط زیست
  • کد COI اختصاصی: UCAECONF01_043
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 472
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زینب خزائی

دانش آموخته کارشناسی ارشد بیابان زدایی، دانشگاه هرمزگان

چکیده

انار شیطان درختچه ای بسیار مقاوم نسبت به شرایط نامساعد محیطی است که علاوه بر بیابان زدایی باعث حاصلخیز شدن خاک، کنترل فرسایش و ایجاد پوشش گیاهی زیبا و یکنواخت در مناطق خشک و نیمه خشک می شود و از نظر زیست محیطی پناهگاه مناسبی برای بسیاری از جانوران و حشرات نادر در این مناطق است و قسمتی از آشیانه اکولوژیک آنها را تشکیل می دهد، همچنین به عنوان یک منبع ژنتیکی کمیاب به شمار میرود که پراکنش آن فقط در برخی قسمت های شمال غرب هندوستان، جنوب پاکستان، عربستان و جنوب ایران گزارش شده است. این گونه از ارزش اقتصادی و دارویی بسیار بالایی برخوردار می باشد. با توجه به اینکه مساحت زیادی از جنوب و جنوب شرق کشور دارای شرایط آب و هوایی گرم و خشک و پوشش گیاهی نسبتا فقیر است، جنگل کاری و ایجاد فضای سبز با گونه مقاوم انار شیطان راهکاری مفید و اثربخش می باشد. هدف از این پژوهش بررسی خواص چند منظوره گونه انار شیطان در ایران می باشد

کلیدواژه ها

انار شیطان، مناطق گرم و خشک، جنگل کاری، زیست محیطی

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.