تاثیر مالکیت خانوادگی و اهرم عملیاتی بر ظرفیت بدهی در شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران
- سال انتشار: 1399
- محل انتشار: اولین کنفرانس علمی پژوهشی مدیریت، اقتصاد و حسابداری
- کد COI اختصاصی: CMEACONG01_028
- زبان مقاله: فارسی
- تعداد مشاهده: 541
نویسندگان
دانشجوی کارشناسی ارشد حسابداری،دانشگاه پیام نورواحد ری،تهران ری -
استاد یار گروه حسابداری، دانشگاه پیام نور، تهران ایران
چکیده
در شرکت های خانوادگی به دلیل ساختار مالکیت خاص این شرکت ها، حفظ منافع خانواده بر حفظ منافع سهامداران در ارجحیت است، در نتیجه به دلیل اینکه سهامداران اقلیت کمتر به اطلاعات مهم و اساسی شرکت دسترسی دارند، همواره این خطر احساس می شود که منافع این گروه در معرض خطر به خصوص در بلند مدت قرار گیرد. در همین راستا، هدف این پژوهش بررسی تاثیر مالکیت خانوادگی و اهرم عملیاتی بر ظرفیت بدهی است. به منظور نیل به این هدف 732 سال شرکت 122 شرکت برای شش سال مشاهده جمع آوری شده از گزارشات مالی سالیانه شرکت های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران در طی دوره زمانی 1391 تا 1396 مورد آزمون قرار گرفته اند. داده های پژوهش از نوع ترکیبی و مدل پژوهش بر اساس رگرسیون حداقل مربعات است.یافته های پژوهش نشان می دهد که اهرم عملیاتی بر ظرفیت بدهی تاثیر منفی و معناداری دارد. در حالی که، حضور مالکین خانوادگی بر ظرفیت بدهی تاثیر مثبت و معناداری دارد. نتایج همچنین نشان می دهد که حضور مالکین خانوادگی بر رابطه بین اهرم عملیاتی و ظرفیت بدهی تاثیر منفی و معناداری دارد به عبارت دیگر، حضور مالکین خانوادگی تاثیر منفی اهرم عملیاتی بر ظرفیت بدهی را کاهش می دهد.کلیدواژه ها
مالکیت خانوادگی، اهرم عملیاتی، ظرفیت بدهیمقالات مرتبط جدید
- عوامل تاثیرگذار بر خرید ناگهانی و راهکارهای افزایش آن در خرده فروشی
- نقش رسانه های اجتماعی بر صادرات بخش خصوصی
- الگوریتم ژنتیک یکپارچه و رویکردیادگیری عمیق برای تشخیص و طبقه بندی موثر حملات سایبری در محیط های صنعتی اینترنت اشیا (IIoT)
- بررسی فرآیند مدیریت دانش در رابطه با هم افزایی هوش مصنوعی و اینترنت اشیا و تاثیرگذاری این رابطه بر مدیریت دانش
- تاثیر مدیریت آموزشی بر خلاقیت دانش آموزان در محیط های یادگیری مجازی
اطلاعات بیشتر در مورد COI
COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.
کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.