بررسی تاثیر عوامل زمینه ی بر برنامه مدرسه با توجه به نقش میانجی عوامل فتاری

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: پنجمین همایش بین المللی افق های نوین در علوم تربیتی، روانشناسی و آسیب های اجتماعی
  • کد COI اختصاصی: PHCONF05_191
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 403
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

فاطمه بیان فر

استادیار و عضو هیات علمی دانشگاه پیام نور

سعید شیخ جامی

دانشجوی کارشناسی ارشد علوم تربیتی

چکیده

هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر عوامل زمینه ای و ساختاری بر برنامه تعالی مدرسه باتوجه به نقش میانجی عوامل رفتاری بود.. روش تحقیق توصیفی همبستگی از نوع مدل یابی معادلات ساختاری است. جامعه آماریشامل همه مدیران مدارس مجری برنامه تعالی استان کردستان به تعداد 606 نفر بود و حجم نمونه براساس فرمول کوکران 240 نفر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ای تصادفی تعیین شد. جهت گردآوری داده هایموردنیاز از پرسشنامه محقق ساخته استفاده شد که پایایی آن با ضریب آلفای کرونباخ 98 / 0 به دست آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های تحلیل عاملی اکتشافی، تاییدی و تحلیل مسیر استفاده شد. داده های تحقیق بااستفاده از نرم افزار های آماری AMOS و SPSS تحلیل شدند . نتایج مدل معادلات ساختاری نشان داد که وضعیت عوامل زمینه ای، ساختاری و رفتاری و برنامه تعالی در مدارس استان کردستان در حد بالاتر از متوسط است. یافته ها نشان داد اثرات مستقیم عوامل زمینه ای، ساختاری و رفتاری بر برنامه تعالی مدرسه مثبت و معنادار است. همچنین اثرات غیر مستقیم عوامل زمینه ای و ساختاری با میانجیگری عوامل رفتاری مثبت و معنادار است . براین اساس نظام آموزش و پرورش می تواند با بهبود عوامل زمینه ای، ساختاری و رفتاری ، برنامه تعالی مدارس را ارتقا دهد. در نتیجه از عوامل موثر، که مدارس در راستای تعالی باید مد نظر قرار دهند، مدیریت عوامل زمینه ای، رفتاری و ساختاری است.

کلیدواژه ها

عوامل زمینه ای، عوامل ساختاری، عوامل رفتاری، برنامه تعالی مدرسه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.