مطالعه ی تطبیقی فرم ظروف مفرغی و سفالی هزاره ی اول و دوم قبل از میلاد (نمونه های مطالعاتی، ظروف کاربردی مفرغی و سفالی مجموعه خصوصی سماوی)

  • سال انتشار: 1397
  • محل انتشار: همایش ملی جلوه های هنر ایرانی اسلامی در فرهنگ،علوم و اسناد
  • کد COI اختصاصی: JELVEH01_378
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 352
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

جواد آقاجانی

استادراهنما

نصراله تسلیمی

استادمشاور

مائده غیور

دانش آموخته ی کارشناسی ارشد دانشگاه علم و هنر یزد در رشته ی صنایع دستی

جواد آقاجانی

مربی دانشگاه علم و هنر یزد

نصراله تسلیمی

استادیار دانشگاه علم و هنر یزد

چکیده

هدف از پژوهش حاضر بررسی و طبقه بندی فرمی ظروف کاربردی مفرغی وسفالی موجود در مجموعه ی خصوصی آقای جواد سماوی در اصفهان است. در این مجموعه آثار تاریخی مختلف در جنسیت و دوره های مختلف اعم از ظروف شیشه ای، سنگی، مفرغی وجو د دارد.روش تحقیق در این پژوهش از حیث هدف کاربردی و از حیث ماهیت تاریخی - تطبیقی است. در این مجموعه 324 نمونه ظرف کاربردی سفالی هزاره ی اول قبل از میلاد، 38 نمونه در هزاره ی اول و دوم به طور مشترک، هزاره ی دوم قبل از میلاد دارای 9 ظرف کاربردی متفاوت میباشد. در این مجموعه 153 نمونه ظرف کاربردی مفرغی وجود دارد که 143 نمونه آن مربوط به هزارهی اول قبل از میلاد، 7 نمونه ظرف کاربردی مفرغی به طور مشترک در هزاره ی اول و دوم قبل از میلاد است. روش گرد آوری اطلاعات کتابخانه ای و میدانی است در روش کتابخانه ای از شناسه برداری، اسناد مکتوب و مقالات موجود در پایگاه های علمی و در روش میدانی از کارت مشاهده جهت استخراج مطالب مورد نیاز استفاده شده است. روش تجزیه وتحلیل اطلاعات ترکیبی و استفاده از روش کیفی و کمی انجام گرفته شده است.نتایج حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که در هزاره اول قبل از میلاد و در ظروف مفرغی کاربردی فرمهایی چون جام پایه دار، دیزی کوچک در گیره دار، سر قلیان، هاونگ و ... به فرم های مختلف وجود دارد. در ظروف کاربردی سفال نیز فرم هایی چون کزه آبخوری دسته دار، ظرف سفالی سبو، کاسه با طرح بادامی شکل و ... دیده میشود.

کلیدواژه ها

مفرغ- سفال-هزاره اول و دوم قبل از میلاد- فرم- مجموعه خصوصی آقای جواد سماوی

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.