برای دزفول و کنارهای فراموش شده اش بررسی فرهنگ و گویش دزفولی

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
  • کد COI اختصاصی: MTCONF06_350
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 766
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

غزل بیگدلی

دانش اموز پایه دهم سازمان ملی استعدادهای درخشان

چکیده

شهر دزفول ازجمله نقاط فرهنگی و تاریخی مهم ایران است که در سایه تحولات امروزین، تصویر کهن و جزئیات فرهنگ، ادبیات، آیین ها و هنرش رو به فراموشی دارد. حفظ و پاسداشت هویتهای قومی به عنوان بخشی از تصویر کلی ایران و به عنوان میراثی کهن که از نیاکانمان به ما رسیده، امری مهم و وظیفهای فرهنگی است و بیشک، گویشوران و آشنایان به هر فرهنگ و زبان از عهده حفظ و حراست و معرفی آن بهتر برمی آیند. در این پژوهش تلاش کردهایم گامهایی هرچند کوچک در راه شناخت فرهنگ، زبان، ادبیات و هنر دزفولی برداریم. برای رسیدن به این هدف، نخست مروری بر تحقیقات انجامشده در این حوزه خواهیم داشت و سپس، به پیشینه تاریخی دزفول میپردازیم. بررسی گویش دزفولی، ادبیات محلی، موسیقی و افسانه های قومی، آیین ها و مراسم محلی و درنهایت، بررسی نمادهای دزفول در فرهنگ عامه جنبه های مختلف این پژوهش را شکل خواهند داد تا از این طریق، تصویری کلی از فرهنگ دزفول ترسیم کنیم و خلاهای موجود را که مانعی بزرگ بر سر راه حفظ فرهنگ و هویت دزفول اند نشان دهیم.

کلیدواژه ها

دزفول، فولکلور، گویش دزفولی، فرهنگ عامه

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.