بررسی موانع و چالش های توسعه و آموزش زبان عربی در نظام آموزشی ایران

  • سال انتشار: 1399
  • محل انتشار: ششمین همایش ملی پژوهش های نوین در حوزه زبان و ادبیات ایران
  • کد COI اختصاصی: MTCONF06_342
  • زبان مقاله: فارسی
  • تعداد مشاهده: 665
دانلود فایل این مقاله

نویسندگان

زهرا نوروزی

مربی، گروه زبان و ادبیات عرب، دانشگاه پیام نور

چکیده

زبان عربی، زبان قرآن، زبان دینی مسلمانان است که کرامت و هویت مسلمانان را حفظ کرده است. این زبان علاوه بر جلب دانشمندان عرب، قلوب میلیونها دانشمند مسلمان غیر عرب را نیز به هم نزدیک ساخت، چنانکه در آن ذوب شدند و حتی در کشف راز و رمز و اسرار آن از اعراب سبقت گرفتند. دراین بین مسلمانان ایرانی به اعتراف خود عربها جایگاه برجسته ای در رشد این زبان داشته اند؛ تعدد زبانی و نمادهای نوشتاری و نیاز روزافزون انسانها در دهکده جهانی به برقراری ارتباط و استفاده از امکانات علمی، فنی و... یکدیگر، ضرورت یادگیری بعضی از زبانهای دنیا را بسیار حتمی نموده است. ازجمله یادگیری زبان انگلیسی و عربی برای ایرانیان. این آموزش در آموزش وپرورش کشور ما از دوره راهنمایی به طور رسمی آغاز میشود و سالانه وقت زیادی از معلمان و دانش آموزان صرف یادگیری مسائل مختلف این زبانها به عنوان زبان خارجی میشود. این پژوهش به این نتیجه دست یافته که نظام تعلیم و تربیت به اهدافی که در یادگیری زبان عربی تعیین نموده است به طور کامل دست نیافته و با موانع و مشکلات آموزشی و روانشناختی جهت یادگیری و آموزش زبان عربی مواجه است. در این مقاله به برخی از موانع فعلی در یادگیری زبانهای خارجی در نظام آموزش وپرورش پرداخته شده است.

کلیدواژه ها

زبان، زبان عربی، آموزش، مهارتهای زبانی، فنون آموزش

مقالات مرتبط جدید

اطلاعات بیشتر در مورد COI

COI مخفف عبارت CIVILICA Object Identifier به معنی شناسه سیویلیکا برای اسناد است. COI کدی است که مطابق محل انتشار، به مقالات کنفرانسها و ژورنالهای داخل کشور به هنگام نمایه سازی بر روی پایگاه استنادی سیویلیکا اختصاص می یابد.

کد COI به مفهوم کد ملی اسناد نمایه شده در سیویلیکا است و کدی یکتا و ثابت است و به همین دلیل همواره قابلیت استناد و پیگیری دارد.